Constantin-Daniel Cadariu, întâlnire cu ambasadorul Franței în România

Constantin Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului. FOTO BizPLUS
Constantin Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului. FOTO BizPLUS

Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a avut, luni, 29 martie, o întrevedere cu E.S. Laurence Auer, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Franceze în România.

În cadrul întâlnirii, ministrul Cadariu a apreciat colaborarea strânsă în domeniul economic cu partenerii francezi și nivelul ridicat al investițiilor firmelor franceze în ţara noastră, al schimburilor comerciale bilaterale și al excedentului comercial, cu potenţial semnificativ de amplificare, atât în plan investiţional, cât şi comercial.

Discuțiile celor doi oficiali au vizat perspectivele de dezvoltare a relațiilor economice dintre România și Republica Franceză, colaborarea în domeniul turismului, întărirea cooperării în conjunctură generată de criza Ucraina – Federația Rusă, explorarea posibilității relocării în România a companiilor franceze de pe alte piețe, programele şi măsurile întreprinse de Guvern pentru stimularea investiţiilor în România și reducerea efectelor cauzate de creșterea prețurilor la energie și gaz.

Ministrul Cadariu a propus încheierea unui acord bilateral în domeniul turismului, care să fie semnat cu ocazia viitoarei vizite a omologului său francez în România, precum și organizarea, la acel moment, a unei întâlniri cu mediul asociativ de profil.

Ambasadorul Republicii Franceze și-a exprimat satisfacția pentru nivelul relațiilor comerciale, a prezentat activitățile întreprinse în marja Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, a apreciat primirea delegației MEDEF Internațional la București și a propus organizarea unei întâlniri cu mediul de afaceri francez din România.

Cei doi oficiali au convenit intensificarea colaborării viitoare pentru fructificarea oportunităţilor comerciale şi investiţionale din relaţia bilaterală.

Franţa este cel de-al VI-lea partener comercial al României şi a III-a destinaţie pentru exporturile româneşti. În anul 2021, schimburile comerciale bilaterale au însumat 8,9 miliarde EUR, cu un excedent pentru România de 628 milioane EUR.

În ceea ce privește investițiile în România, Franța se situează pe locul 6, cu un capital social subscris în valoare de 2,38 miliarde EUR şi investiţii efective care depăşesc 7 miliarde EUR.

Conform ONRC, în februarie 2022, în România erau înregistrate 10.174 de societăţi comerciale cu capital francez.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*