Consiliul Concurenței recomandă modificarea prevederilor care obligă companiile de consultanță fiscală să fie deținute de specialiști în domeniu

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței recomandă eliminarea prevederilor legale care obligă companiile din domeniul consultanței fiscale și auditului financiar să fie deținute de acționari profesioniști în aceste domenii. Recomandarea vine în urma studiului derulat pe această piață și pus în dezbatere publică.

Astfel, autoritatea de concurență a finalizat studiul în care a analizat dacă prevederile legale care condiționează înființarea sau autorizarea firmelor din domeniul consultanței fiscale și al auditului financiar de existența în acționariatul acestora a profesioniștilor din domeniile respective reprezintă bariere care afectează concurența, prin restricționarea accesului operatorilor economici pe piețele respective.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că modificarea legislației în sensul eliminării prevederilor referitoare la deținerea capitalului social de către persoane care sunt consultanți fiscali ar putea conduce la întărirea concurenței și la accesul mai multor furnizori de servicii pe piață. În același timp, asigurarea unor condiții pentru stimularea concurenței ar putea avea ca efect creșterea calității serviciilor și a eficienței, contribuind la promovarea intereselor clienților.

Studiul privind impactul asupra concurenței a prevederilor legale care condiționează înființarea/autorizarea firmelor din domeniul consultanței fiscale și al auditului financiar de existența în acționariatul acestora a profesioniștilor din domeniile respective poate fi consultat pe pagina web a instituției până la data de 7 noiembrie 2022. Observațiile pot fi transmise în acest interval de timp, prin e-mail, la adresa dammc@consiliulconcurentei.ro. Observațiile vor fi trimise și în forma neconfidențială, având în vedere că acestea vor fi publicate odată cu varianta finală a studiului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*