Consiliul Concurenței pune în consultare publică angajamentele propuse de MedLife pentru a putea prelua Muntenia Medical Competences

Bogdan Chirițoiu. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamentele propuse de MedLife, pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială în contexul preluării companiei Muntenia Medical Competences. Grupul MedLife intenționează să preia Muntenia Medical Competences prin intermediul companiei sale Vita Care Flav SRL

Companiile din Grupul MedLife activează atât pe piața serviciilor medicale private de sănătate, dar și pe piața serviciilor de dezvoltare imobiliară, comerțului cu amănuntul al produselor farmaceutice, serviciilor de brokeraj și asigurări și fabricării de dispozitive, aparate și instrumente medicale și stomatologice.

Muntenia Medical Competences deține și operează Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din județul Argeș, care oferă servicii medicale de spitalizare de zi și continuă, ATI, consultații medicale în regim ambulator și servicii paraclinice, alături de alte servicii medicale conexe precum medicina muncii, abonamente medicale de sănătate și centru de vaccinare.

În urma analizei efectuate, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale în ceea ce priveşte efectele pe care tranzacția le-ar putea avea asupra prețurilor de pe piaţa furnizării serviciilor de imagistică în ansamblu, contra-cost, RMN și CT de la nivelul județului Argeș.

Pentru a înlătura aceste îngrijorări, MedLife propune, în principal, plafonarea tarifelor pentru serviciile de imagistică RMN și CT pe care Grupul Medlife le-ar presta în județul Argeș, pentru o perioadă de cinci ani, cu o indexare anuală cel mult la nivelul ratei inflației.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*