Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care OMV Petrom achiziționează 50% din capitalul Electrocentrale Borzești

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care OMV Petrom SA și RNV Infrastructure SRL intenționează să dețină împreună Electrocentrale Borzești SRL și companiile deținute de aceasta, respectiv Hoopeks International SRL, Green Labs Advertising SRL, Union Wind SRL, Borzești Wind SRL și Borzești Power SRL.

La ora actuală, Electrocentrale Borzești SRL este deținută de RNV Infrastructure SRL.

Prin această tranzacție, OMV Petrom SA intenționează să achiziționeze de la RNV Infrastructure SRL 50% din părțile sociale ale Electrocentrale Borzești SRL.

Electrocentrale Borzești SRL produce energie electrică. Companiile deținute integral de Electrocentrale Borzești urmăresc dezvoltarea mai multor capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile, respectiv patru parcuri eoliene și un parc fotovoltaic, ce vor fi construite în zona de nord-est a României.

RNV Infrastructure SRL face parte din Grupul Renovatio, grup activ prin intermediul mai multor companii din România în dezvoltarea, generarea, comercializarea, furnizarea și gestionarea activelor în domeniul energiei regenerabile.

Grupul OMV Petrom desfășoară activități de explorare și producție de țiței și gaze naturale, rafinare și distribuție de carburanți, generare de energie electrică, precum și comercializare de gaze naturale și energie electrică.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*