Consiliul Concurenței analizează preluarea Steliau International SAS și a filialelor sale de către Saturn Bidco SAS

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Saturn Bidco SAS, Franța, intenționează să preia Steliau International SAS, Franța, și filialele sale.

Saturn Bidco SAS este o companie nou înființată, deținută de Grupul Astorg, care activează în domeniul sănătății, software și tehnologie, servicii de afaceri și companii industriale bazate pe tehnologie. Există mai multe companii din portofoliul Grupului Astorg care au realizat venituri pe teritoriul României, niciuna dintre acestea nu activează, însă, în România în același domeniu de activitate ca Steliau International SAS.

Steliau International SAS activează în domeniul distribuției cu ridicata de componente electronice și electromecanice, de sisteme electronice profesionale, precum și de materiale speciale pentru companiile producătoare de echipamente și sisteme electronice. Grupul Steliau nu are filiale înregistrate în România, dar a realizat venituri pe teritoriul României.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*