Consiliul Concurenței analizează preluarea Simbeton S.R.L. de către Romcim S.A.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care Romcim SA intenționează să preia compania Simbeton SRL.

Romcim SA este o companie activă în domeniul producerii de ciment, agregate, betoane și elemente prefabricate din beton, având Codul CAEN 2351 – Fabricarea cimentului. Romcim deține și operează două fabrici de ciment la Medgidia și Hoghiz, o stație de măcinare la Târgu-Jiu, precum și o rețea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, stații de betoane, stații producătoare de elemente prefabricate de beton.

Romcim este controlată de Grupul CRH, prin intermediul CRH Romania Holdings UK Ltd.

Simbeton SRL este o societate care face parte din Grupul Macon, activă în domeniul producerii și comercializării de elemente prefabricate din beton. Simbeton deține o unitate de producție localizată în Oradea, județul Bihor, care dispune de o stație de betoane.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*