Consiliul Concurenței analizează preluarea Land Power S.R.L. de către PPC Renewables Single Member S.A., Grecia

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care PPC Renewables Single Member S.A. din Grecia intenționează să preia Land Power S.R.L., prin intermediul Spark Wind Park S.R.L.,

PPC Renewables Single Member S.A., Grecia, desfășoară activități din domeniul producției, distribuției și furnizării a de energie electrică către consumatorii finali, în principal în Grecia. Portofoliul PPC cuprinde atât surse de energie convenționale (de exemplu, lignit, gaz și petrol), cât și hidroelectrice și regenerabile.

Spark este o societate vehicul, creată special pentru această tranzacție.

Land Power S.R.L. își desfășoară activitatea în domeniul producției și comercializării cu ridicata de energie electrică din surse regenerabile. Land Power S.R.L. deține și operează un parc eolian cu o capacitate instalată de aproximativ 84 MW, situat în comunele Topolog și Dorobanțu, județul Tulcea.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, ca  va evalua tranzacția  în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*