Consiliul Concurenţei analizează preluarea grupului Rina de către Fondo Italiano D’investimento SGR S.P.A. și Registro Italiano Navale

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Fondo Italiano d’Investimento SGR S.p.A și Registro Italiano Navale intenționează să preia Rina S.p.A. și filialele sale.

Fondo Italiano d’Investimento SGR S.p.A. este o companie de management, care investește direct în IMM-uri italiene și/sau, indirect, în fonduri de investiții. În tranzacția evaluată de autoritatea de concurență, Fondo Italiano d’Investimento SGR S.p.A. acționează în numele fondurilor de investiții Fondo Italiano Consolidamento e Crescita – FICC și Fondo Italiano Consolidamento e Crescita II – FICC II.

Registro Italiano Navale este o organizație privată fără scop lucrativ, care desfășoară și promovează activități și inițiative care vizează protejarea vieții umane, a proprietății și a mediului înconjurător.

Grupul Rina oferă în principal activități de certificare, servicii de clasificare a navelor, servicii de inginerie și, în general, servicii avansate pentru industrie.

Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*