Consiliul Concurenței analizează preluarea Gedeon Richter Farmacia și Pharmafarm de către Mediplus Exim

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Mediplus Exim SRL intenţionează să preia Gedeon Richter Farmacia SA şi Pharmafarm SA.

Gedeon Richter Farmacia SA activează pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice și operează, la nivel național, 94 de farmacii.

Pharmafarm SA este o companie prezentă pe piața comerțului cu ridicata a produselor farmaceutice și parafarmaceutice.

Mediplus Exim SRL este activă pe piața comerțului cu ridicata de produse farmaceutice și parafarmaceutice şi face parte din grupul controlat de Penta Investments Limited, un grup specializat în investiții pe termen lung. În României, grupul Penta operează farmaciile “Dr. Max” şi “Sensiblu”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*