Consiliul Concurenței analizează preluarea Fameccanica Data S.p.A. de către Angelini Holding S.p.A. 

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia care prin către Angelini Holding S.p.A., Italia, intenționează să preia Famecccanica Data S.p.A., Italia.

Angelini Holding S.p.A din Italia desfășoară o activitate structurată pe mai multe paliere: produse farmaceutice, parfumerie și îngrijire a pielii, produse de îngrijire personală, produse de întreținere a țesăturilor și de îngrijire casnică, producția și comercializarea vinurilor fine, mașini pentru producția și ambalarea produselor de unică folosință de igienă, alimente pentru copii.

În România, Grupul Angelini activează prin intermediul a două subsidiare, Angelini Pharmaceuticals România S.R.L. – activă pe segmentul produse farmaceutice – şi Fater Central Europe S.R.L. – activă pe segmentul îngrijire personală, produse pentru întreținerea țesăturilor și produse de îngrijire casnică.

Fameccanica Data S.p.A., Italia, produce și vinde echipamente de automatizare și robotică necesare fabricării produselor de igienă, îngrijire personală, echipamentelor pentru ridicarea coletelor și automatizarea fabricilor etc.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*