Consiliul Concurenței analizează preluarea de către Roadhill Automotive SRL a unor activități ale Colina Motors SRL

Bogdan Chirițoiu. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Roadhill Automotive SRL intenționează să preia activitatea de comercializare cu amănuntul de autoturisme și autoutilitare ușoare și linia de service pentru autoturisme și autoutilitare operate, în prezent, de Colina Motors SRL.

Roadhill Automotive SRL comercializează cu amănuntul autoturisme și autoutilitare ușoare (sub 3,5 tone) marca Ford, deține și operează o linie de service multi-marcă pentru autoturisme și autoutilitare ușoare  în zona București-Ilfov și comercializează autoturisme și autoutilitare ușoare second-hand. Grupul Semha, din care face parte Roadhill, deține în România mai multe societăți, ce activează în domenii de activitate variante, cum ar fi: Aviroms Rent-a-car SRL (închiriere autovehicule), Metropolitan Leasing SRL, Metro Imobiliare Development SRL, Total  Asset Management SRL, BR Assets Development SRL (închiriere imobile), Massiv Forest Products SRL (producerea și comercializarea produselor din lemn), A.J. Realty International Development SRL (producerea si comercializarea cerealelor).

Colina Motors SRL este dealer autorizat în România pentru mărcile Ford și Hyundai și deține o unitate service în zona București-Ilfov.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*