Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața echipamentelor periferice și a consumabilelor din România

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere pe piața producţiei şi comercializării echipamentelor periferice și a consumabilelor între OKI Europe Limited, prin intermediul sucursalei OKI Europe Limited Poland, şi distribuitorul său General Systems SRL.

Autoritatea de concurență are indicii că OKI Europe Limited, în calitatea sa de producător, a restrâns concurența prin acțiuni de limitare a comercializării și de fixare a preţurilor de revânzare în relaţia cu distribuitorul său.

În acest context, Consiliul Concurenţei, cu sprijinul autorității de concurență din Polonia, a efectuat o inspecţie inopinată la sediul sucursalei companiei OKI Europe situat în Polonia.

OKI Europe Limited este un producător de echipamente periferice (imprimante și multifuncționale) dedicate, în principal, clienților business. OKI Europe Limited Poland, sucursala din Polonia a companiei OKI Europe Limited, comercializează produse marca OKI pe teritoriul României prin intermediul distribuitorilor.

General Systems SRL este o companie care are ca obiect de activitate importul și distribuția către o rețea de reselleri din România de echipamente periferice (imprimante și multifuncționale) marca OKI, precum și distribuția altor echipamente periferice.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Documentele ridicate de către autoritatea de concurență din Polonia vor fi transmise spre analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*