Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unor active aparținând Cargill de către grupul Waterland

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care NewOpCo Hungary, o filială a Grupului Waterland, preia unele active aparținând Grupului Cargill din Ungaria.

Activele care fac obiectul acestei tranzacții includ, în principal, o unitate de producție de hrană pentru animale de companie situată din Ungaria, echipamente aferente, stocuri și contracte comerciale relevante.

Waterland este un grup investițional cu capital privat, care controlează companii prezente în diverse sectoare la nivel global. Acesta este activ în domeniul producției și comercializării de hrană pentru animale de companie prin filialele United Petfood Group B.V., inclusiv United Petfood Romania S.R.L., care deține în România o unitate de producție de hrană pentru animale de companie.

Cargill este o companie din Ungaria, activă pe piața de producție și distribuție a hranei pentru animale, a comercializării cerealelor și a semințelor oleaginoase și a vânzării de amidon, produse derivate din amidon, emulgatori și texturizanți pentru industria alimentară.

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenței a constatat că operațiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*