Consiliul Concurenței a autorizat preluarea G.I. Industrial Holding de către Baxi, RCapital și Kynvest

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Baxi S.p.A., RCapital S.R.L. și Kynvest S.R.L. preiau G.I. Industrial Holding S.P.A. și filialele sale: G.I. Middle East FZE -DMCC, G.I. Industrial Asia Holding SDN, BHD și GIMEX Zrt.

Baxi S.p.A., Italia, parte din Grupul BDR Thermea, este specializată în producerea și comercializarea sistemelor de încălzire și răcire destinate, în principal, pentru uz rezidențial și comercial. În România, distribuția produselor Grupului BDR Thermea se realizează prin distribuitorul național BDR Thermea România S.R.L..

G.I. Industrial Holding S.P.A., din Italia, produce  echipamente de ventilație și frigorifice.

RCapital și Kynvest, din Italia, se implică în activitățile administrative ale grupului G.I. Industrial Holding S.P.A., din care fac parte.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*