Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Eolenerg Project S.R.L. de către RES Terranet Holding S.R.L.și Greenvolt Power Wind Poland SP z o.o.

Bogdan Chirițoiu. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Res Terranet Holding S.R.L. și Greenvolt Power Wind Poland sp z o.o. au preluat compania Eolenerg Project S.R.L.

Res Terranet Holding S.R.L. face parte din Grupul Terravis, un grup activ prin intermediul mai multor societăți românești în dezvoltarea, generarea, comercializarea, furnizarea și gestionarea activelor în domeniul energiei regenerabile.

GreenVolt Power Wind Poland sp. z o.o. face parte din grupul portughez Grupul GreenVolt, producător de energie regenerabilă, care activează în domeniul biomasei, al proiectelor de energie solară fotovoltaică și al producției descentralizate de energie în mai multe zone geografice.

Eolenerg Project S.R.L. activează în România în domeniul energiei regenerabile și va deține capacități de producție constând într-un parc eolian situat în comuna Săcele, județul Constanța. Parcul este în prezent în curs de realizare – fiind aproape în faza de demarare a lucrărilor, dar nefiind încă construit sau operațional.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*