Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Ecoenergia S.R.L. de către Premier Energy P.L.C.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Premier Energy P.L.C., Cipru, preia compania Ecoenergia S.R.L., România.

Premier Energy P.L.C. este o societate care desfășoară doar activități de tip holding, deținând, în mod direct și indirect, participații în diferite societăți în România și Republica Moldova.

În România, Premier Energy P.L.C. activează în domeniul gazelor naturale, atât în calitate de distribuitor, cât și în calitate de furnizor, desfășurând, totodată, și activități conexe distribuției de gaze naturale, prin intermediul companiilor pe care le deține. Astfel, prin intermediul Ligatne Limited, deține controlul asupra Premier Energy S.R.L. și Ligatne Gas S.R.L. De asemenea, prin intermediul Ligatne Limited și Premier Energy S.R.L., Premier Energy P.L.C. deține controlul indirect și asupra societăților B.E.R.G. Sistem Gaz S.A. și Premier Energy Trading S.R.L.

Ecoenergia S.R.L., producător de energie electrică din sursă eoliană, dezvoltă proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile, operând un parc eolian cu o capacitate de 34,5 MW, situat în Comuna Stejaru, județul Tulcea.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*