Compania românească CryptoDATA Tech – premiul pentru cea mai dinamică firmă de IT și inovație din Europa la Gala iSuccess din Dubai

CryptoDATA la Gala iSuccess. FOTO Innovation Travel
CryptoDATA la Gala iSuccess. FOTO Innovation Travel

CryptoDATA Tech, companie românească ce activează în domeniul tehnologiei de securitate și furnizează tehnologii, produse și servicii inovatoare dezvoltate cu ajutorul tehnologiei Blockchain, a primit premiul Fastest Growing IT & Innovation Company in Europe 2020. Premiul a fost acordat vineri, 21 mai 2021, CEO-ului companiei CryptoDATA, Ovidiu TOMA, în cadrul Galei iSuccess din Dubai. Evenimentul dedicat inovației în tehnologie a reunit antreprenori de succes din Orientul Mijlociu, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Pe lângă experți și pasionați ai tehnologiei, în cadrul evenimentului Gala iSuccess Dubai au fost prezenți invitați celebri și actori de la Hollywood pentru a onora și a recunoaște contribuția companiilor care aduc inovație în industria tehnologiei la nivel mondial.

Gala iSuccess Dubai a fost organizată sub înaltul patronaj al Alteței Sale, șeicul Saoud bin Faisal Al Qassimi, membru al Consiliului Suprem al Emiratelor Arabe Unite și conducător al emiratului Sharjah. În semn de apreciere, câștigătorii Galei iSuccess Dubai au fost invitați la un dineu oficial în palatul său din Sharjah.

România a fost reprezentată și de către Alina Ionescu, prezentatoarea emisiunii “Zile cu stil” (TVR 2) și a ediției Eurovision România 2019 (TVR 1), premiată în cadrul evenimentului Gala iSuccess Dubai.

Compania CryptoDATA Tech a reușit să se impună în domeniul tehnologiei prin calitatea și inovația adusă de către produsele, serviciile și tehnologiile pe care le dezvoltă. Voice Over Blockchain Protocol (VOBP) este o tehnologie inovatoare lansată de către companie, care a contribuit în mod semnificativ la îmbunătățirea securității comunicațiilor prin dispozitivelor criptate în care a fost implementată, precum smartphone-ul IMPulse K1 și laptopul BASM.

”Suntem foarte încântați că munca noastră a fost recunoscută, premiată și apreciată drept inovatoare în acest domeniu vast al tehnologiei. Încă de la început ne-am angajat să lucrăm din greu pentru a construi o rețea descentralizată globală în care comunicarea este securizată integral și utilizatorii se pot bucura de intimitate digitală. Astăzi ne bucurăm să împărtășim succesul nostru cu întreaga comunitate”, a declarat Ovidiu Toma, Directorul Executiv al companiei CryptoDATA.

CryptoDATA Tech este o companie românească, fondată în anul 2013 ca un centru de procesare date pentru minarea de criptomonede. În 2015 a devenit cel mai mare centru de procesare a datelor din Europa, cu un consum de energie electrică de peste 5 MWh. În anul 2016, inginerii CryptoDATA au dezvoltat primul protocol de securizare a canalelor de comunicare prin intermediul tehnologiei Blockchain numit Voice Over Blockchain Protocol, protocol integrat în anul 2018 în smartphone-ul IMPulse K1 și în anul 2019 în laptopul BASM, primele dispozitive securizate integral și criptate prin tehnologia Blockchain destinate utilizatorilor obișnuiți.

Începând cu anul 2020, CryptoDATA Tech a adus în România serviciul de battery sharing, Bank of Energy, primul serviciu de închiriere de baterii externe pentru utilizatorii de dispozitive electronice mobile din țara noastră.

Printre proiectele viitoare ale companiei putem menționa Tinker, o platformă educațională care revoluționalizează sistemul educațional atât în România, cât și pe plan extern, dezvoltată în colaborare cu UniVRse Education. Prin dezvoltarea unui ecosistem de e-learning format din Tinker Web, laboratoare virtuale, clase virtuale criptate și Tinker Communication, proiectul conceput de compania CryptoDATA se adresează atât instituțiilor educaționale și companiilor mari care necesită o platformă pentru susținerea de conferințe audio-video sau pregătirea și evaluarea angajaților, cât și freelancerilor și organizațiilor care necesită o platformă pentru susținere de workshop-uri și webinare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*