CNAIR a semnat protocolul de colaborare pentru realizarea VO Miercurea Ciuc de către autoritățile publice locale

Lucrări de infrastructură. FOTO Pixabay.com

CNAIR a semnat miercuri, 12 ianuarie, cu Primăria Miercurea Ciuc protocolul de colaborare pentru relanssarea proiectului VO Miercurea Ciuc de către autoritățile publice locale.

Unitățile administrativ teritoriale ce urmează a fi traversate de Varianta de ocolire Miercurea Ciuc sunt  comunele Siculeni, Sâncrăieni și Racu.

Potrivit protocolului semnat astăzi la sediul CNAIR, Primăria Miercurea Ciuc urmează să deruleze procedurile de atribuire a unui contract pentru reactualizarea Studiului de Fezabilitate, precum și pentru elaborarea Proiectului Tehnic și a Documentației pentru obținerea autorizației de construire. Scopul protocolului încheiat vizează și elaborarea documentației de natură tehnico – economică.

Acest proiect este în conformitate cu strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere asa cum a fost aprobată prin HG 1312/2021 ca parte a Planului Invetițional.

Sursa de finanțare pentru etapa de proiectare provine din fondurile europene alocate în cadrul POIM 2014-2020, iar execuția lucrărilor va fi finanțată prin Programul Operațional de Transport 2021-2027.

Elaborarea documentației se va realiza cu suportul tehnic permanent al CNAIR SA prin structurile dedicate fluxului de dezvoltare a unui proiect de infrastructura rutieră. Documentația în forma sa finală va respecta rigorile de finanțare a unui proiect cu finanțare nerambursabilă.

VO Miercurea Ciuc reprezintă un alt exemplu de bună practică pentru implementarea proiectelor de infrastructură rutieră,  în temeiul prevederilor OUG 88/2020, prin implicarea unităților administrativ teritoriale în scopul dezvoltării acelor obiective care intră pe raza administrativă a  acestora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*