CFR SA alocă peste 550 de milioane de lei, prin Programul Transporturi, pentru modernizarea a 6 gări

Cale ferată. FOTO Pixabay.com

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție lucrări de Modernizare a stației CF Pașcani , investiție în valoare de 33,98 milioane lei, fără TVA, finanțată din fonduri nerambursabile prevăzute în Programul Transporturi (PT).

De la începutul anului și până în prezent, CFR SA a lansat 6 licitații, în valoare totală de 556,66 milioane lei (fără TVA), prin Programul Transporturi, pentru modernizarea a 6 stații CF: Gara de Nord (etapa I), Sinaia, Bușteni, Videle, Ploiești Vest, aflate în etapa de evaluare oferte, și Pașcani, care are termen pentru depunere/deschidere oferte pe 10 august 2023.

Modernizarea Gării Pașcani include ample lucrări de reabilitare și consolidare a celor 3 corpuri ale clădirii (corp central și 2 corpuri laterale), reorganizarea spațiilor interioare, prin amenajarea zonelor aferente serviciilor destinate publicului călător, spații comerciale, spații de exploatare feroviară, precum și a zonei exterioare care include înălțarea și lărgirea peronului principal, amenajare unei treceri pietonale, rampe și benzi tactile pentru persoanele cu dizabilități, sistem modern de iinformare a publicului călător și amenarea unei parcări în fața gării.

Principalele lucrări de modernizare a stației constau în:

→ consolidarea și modernizare clădire de călători (corp central și cele 2 corpuri laterale)

→ amenajare și recompartimentare spațiilor pentru publicul călător, a spațiilor comerciale și de exploatare;

→ refacerea peronului din fața clădirii de călători, care va avea o lungime de 250 m și lățime de 6 m, inclusiv copertine pe zona centrală și parțile laterale;

→ facilități pentru persoanele cu dizabilități – rampe și marcaje tactile;

→ realizarea unei treceri la nivel pietonale, în capătul X al stației;

→ sistem modern de informare a publicului călător;

→ sistem modern de iluminat peron principal etc.

Prin implementarea acestui important program de investiții, staţia de cale ferată PAȘCANI va fi modernizată în conformitate cu parametrii tehnici prevăzuți de standardele şi legislaţia europeană/internațională în vigoare.

Durata aferentă proiectării și execuției lucrărilor este de 25 de luni (6 luni pentru elaborarea proiectului, 4 luni verificare și aprobare documentații aferente proiectului tehnic, 18 de luni pentru execuție, 1 lună pentru recepția la finalizarea lucrărilor), iar perioada de garanție a obiectivului este de 60 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10.08.2023, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceași zi, la ora 15:00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*