CFR SA a lansat licitaţia pentru lucrări de reparații la 64 de linii CF din Portul Constanța

Cale ferată. FOTO Pixabay.com

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că Sucursala Regională de Căi Ferate Constanța a lansat licitaţia publică pentru execuția lucrărilor de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice din Portul Constanța, lucrări prevăzute în “Memorandum-ul pentru stabilirea unor măsuri de eficientizare a activității de transport feroviar de marfă din zona Portului Constanța (Măsura 4.2).”

Lucrările de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice din Portul Constanța (PRIORITATEA 2) vizează înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii din zonele A, B, MOL V, pe 64 de linii (în lungime totală de 29,795 km), înlocuirea a 51 de aparate de cale, montarea de traverse speciale pe 15 aparate de cale și dale elastice la 7 treceri la nivel cu calea ferată.

Lucrările de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice din Portul Constanța (PRIORITATEA 2 – măsura 4.2 din Memorandum) sunt împărțite în 3 loturi:

► LOTUL 1 – 10,435 km

Lucrările constau în înlocuirea suprastructurii pe 27 de linii, înlocuirea a 16 aparate de cale și montarea de traverse speciale la 5 aparate de cale, montarea de dale elastice la 7 treceri la nivel cu calea ferată.

► LOTUL 2 – 11,275 km

Lucrările constau în înlocuirea suprastructurii pe 24 de linii, înlocuirea a 18 aparate de cale și montarea de traverse speciale din lemn la 5 aparate de cale.

►LOTUL 3 – 8,085 km

Lucrările constau în înlocuirea suprastructurii pe 13 linii, înlocuirea a 17 aparate de cale și montarea de traverse speciale din lemn la 5 aparate de cale.

Valoarea totală estimată a celor 3 loturi este de 152.823.058 RON, fără TVA., sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat, conform HG 497/14.04.2022 și a Memorandum-ului 13208/07.04.2022 privind suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pe anul 2022 din Fondul de rezervă bugetară. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 25.07.2022, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.00. Durata de execuție a lucrărilor pe fiecare lot în parte este de 180 de zile, de la emiterea ordinului de începere.

Pe 15 iunie 2022 au fost semnate ordinele de începere a lucrărilor de reparații pe 35 de linii (cu o lungime totală de 13,398 km) și 75 aparate de cale, prevăzute în PRIORITATEA 1 a Memorandum-ului pentru stabilirea unor măsuri de eficientizare a activității de transport feroviar de marfă din zona Portului Constanța (Măsura 4.1).”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*