Cehia reintroduce temporar controalele la frontiera cu Slovacia

Steagul Cehiei. FOTO Pixabay. com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Cehă că, începând cu data de 29 septembrie 2022 (ora 00:00) și până la data de 8 octombrie 2022 (orele 23.59), autoritățile cehe vor reintroduce temporar controale în punctele de trecere a frontierei terestre și fluviale cu Republica Slovacă.

Autorităţile cehe au luat această măsură pe fondul intensificării fenomenului imigrației ilegale.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că cetățenii și transportatorii români care intenționează să călătorească sau să tranziteze în Republica Cehă, dinspre Republica Slovacă, s-ar putea confrunta cu timpi crescuți de așteptare în punctele de control la trecerea frontierei.

Frontiera va putea fi trecută doar prin punctele autorizate, cu documente de identitate sau călătorie valabile (carte de identitate, pașaport) sau, după caz, cu documente care atestă reședința în Republica Cehă. Trecerea frontierei prin alte locuri decât cele permise este considerată contravenție și va fi pedepsită cu amendă de până la 50.000 CZK (aprox. 2.000 euro) sau 5.000 CZK (aprox. 200 euro), aplicate la fața locului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*