Carlo Beltrame: „Estimarea noastră privind prețul oțelului beton ex-works Târgoviște se situează între 900-940 de EUR / tonă”

Carlo Beltrame. FOTO PI2PR

La aproximativ șase luni de la preluarea Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) de la Târgoviște, compania Donalam – AFV Beltrame prezintă rezultatele inițiale, abordarea de piață și propriile estimări privind prețul oțelului beton la producător (900-940 euro/tonă), în contextul economic general.

Angajamentele ferme asumate de Grupul AFV Beltrame la preluarea combinatului de la Târgoviște în luna martie 2022 au vizat reluarea producției locale de oțel beton și lansarea planului de investiții pentru modernizare. De asemenea, grupul va construi o unitate nouă de producție, unică în lume, care se va încadra sub limitele de emisii de 50 kg CO2 / to de produs si care va conferi Romaniei poziția de deschizător de drumuri în această industrie. În același timp, compania își propune să contribuie activ la dezvoltarea unei piețe corecte din punctul de vedere al ofertei, al prețurilor și care să creeze valoare pe întregul lanț, de la producător la clientul final.

În acest interval, a fost repornită activitatea laminorului de oțel beton și a celui de bare de oțel special, Donalam AFV Beltrame fiind, în acest moment, singurul producător de oțel beton din România. Au fost de asemenea demarate procesele necesare obținerii de certificări și avizări tehnice. La finalul lunii august a fost obținut avizul tehnic necesar în vederea comercializării produselor.

“Piața de oțel beton din România și toți actorii implicați se confruntă cu o lipsă de predictibilitate și de repere în ceea ce privește calitatea, serviciile, sistemul de distributie – atât din cauza absenței, până în acest moment, a unui producător local, dar și din cauza lipsei unei abordări coerente din punct de vedere comercial. Intenția noastră este să construim relații comerciale de durată cu clienții noștri – oferindu-le, dincolo de produse de calitate, transparență privind costurile și o informare corectă.  În acest sens, ținând cont de contextul actual, de prețul energiei electrice, al gazului și al transportului, estimarea noastră privind prețul oțelului beton ex-works Târgoviște se situează între 900-940 de EUR/tonă.  Avem convingerea că acest tip de abordare va ajuta întreg lanțul de jucători din piață, de la producție și până la constructori, finanțatori și clientul final, astfel încât toți cei interesați să aibă o bună înțelegere a evoluției și a trendurilor pieței locale, regionaleșsi europene”, a declarat Carlo Beltrame, CEO România și Franța.

În ciuda contextului general nefavorabil, compania Donalam – AFV Beltrame rămâne dedicată angajamentelor asumate și își manifestă deschiderea și dorința de dialog către toate părțile interesate pentru a găsi, împreună, cele mai bune soluții pentru depășirea acestei crize care afectează întregul mediu de afaceri, național și internațional.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*