Care sunt cele mai mari salarii din eCommerce-ul românesc. În top se află angajați din București, Timișoara și Brașov

Bani pentru finanțări. FOTO martaposemuckel
Euro. FOTO martaposemuckel

eCommerce-ul se numără printre domeniile care nu doar că nu au cunoscut o scădere de la începutul pandemiei încoace, dar care a și crescut. Drept urmare, și salariile pe care angajații din acest domeniu le câștigă sunt pe măsură: aproape 5% dintre aceștia câștigă salarii medii nete de peste 10.000 lei, conform datelor introduse de peste 313.000 de salariați în Salario, comparatorul de salarii marca eJobs. 10,1% dintre specialiștii în eCommerce câștigă între 7.000 și 10.000 lei net lunar, mai arată datele celei mai mare platforme de recrutare din România, în timp ce 23,1% dintre aceștia au venituri nete lunare între 4.000 și 7.000 lei. Totuși, 61,9% dintre angajații în eCommerce au salarii sub 4.000 lei.

„Pandemia a accelerat dezvoltarea domeniului eCommerce, având în vedere că tot mai multe business-uri s-au mutat în online. Acest aspect a condus și la o creștere a cererii de forță de muncă. În acest moment, pe platforma eJobs sunt disponibile peste 1.700 de locuri de muncă în domeniu. Salariile sunt pe măsură, iar candidații cu o experiență solidă în spate și la curent cu trendurile din online pot ajunge să câștige salarii mult peste media altor domenii”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România.

Cel mai mare salariu introdus în eCommerce este pentru poziția de Marketing Manager, 20.000 lei net, iar specialiștii din acest domeniu care sunt cei mai curioși să afle dacă sunt plătiți în linie cu piața sunt cei care ocupă poziția de Digital Marketing Specialist și cei din București.

Cele mari salarii medii nete din eCommerce sunt pentru pozițiile:

  • Director departament tehnic – 10.000 lei
  • Manager procese – 10.000 lei
  • Inginer software – 10.000 lei
  • Specialist dezvoltare rețea de telecomunicații – 9.800 lei
  • Business Intelligence Specialist – 9.500 lei

Pozițiile cu cele mai mici salarii medii nete din eCommerce:

  • Operator introducere date – 2.500 lei
  • Tehnician depanare – 2.400 lei
  • Operator Calculator – 2.400 lei
  • Content provider – 2.000 lei
  • Operator telefonic – 1.800 lei

Orașele cu cele mai mari salarii medii nete din eCommerce sunt București (4.000 lei net), Timișoara (4.000 lei), Brașov (3.630 lei), Cluj-Napoca (3.500 lei) și Iași (3.187 lei), în timp ce, la pol opus, cele mai mici salarii medii nete din eCommerce se câștigă în Buzău (2.100 lei), Piatra-Neamț (2.000 de lei), Sfântu Gheorghe (2.000 lei), Târgoviște (2.000 lei) și Oltenița (1.600 lei).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*