Caravana Imunis Dragons ajunge la Constanța. Imunis Dragons este prima echipa din România formată exclusiv din paciente supraviețuitoare ale cancerului de sân

Caravana Imunis Dragons ajunge la Constanța. FOTO Asociația Imunis

Imunis Dragons este prima echipă Dragon-Boat formată exclusiv din supraviețuitoare ale cancerului de sân și prima astfel de echipă din România acreditată în 2020 la nivel internațional de către International Breast Cancer Paddlers Commission. Vâslitul reprezintă o modalitate foarte eficientă de recuperare pentru dignosticul de cancer mamar, deoarece mișcarea repetitivă cu partea superioară a corpului ajută organismul să se refacă după operația de mastectomie, reconstruind practic căile limfatice și ajută la managementul limfedemului.

Imunis Dragons va susține lecții demonstrative pentru persoanele diagnosticate cu cancer din județul Constanța. Ca o continuare firească a Imunis Dragons, conducerea Asociației Imunis a lansat anul acesta programul OncoPaddle. Prin prisma acestui program, pacienții cu toate tipurile de cancere din România pot profita de beneficiile antrenamentelor de tip dragon boat, caiac, canoe, SUP.

„Creștem astfel comunitatea pacienților care folosesc sportul ca parte din procesul de rescriere a poveștii lor post diagnostic.”, a explicat Cosmina Grigore, Președinte Imunis.

Sâmbătă, 19 iunie, începând cu ora 11.00 la Parcul Nautic din Mamaia – JT Water Sports, echipa Imunis Dragons, sub îndrumarea antrenorului Marian Baban, se va antrena pe lacul Siutghiol și va susține lecții demonstrative pentru pacienții cu cancer din zonă.

Participanții la evenimentul din 19 iunie de la Constanța – Caravana Imunis Dragons, au oportunitatea de a descoperi cum se simt în barca-dragon, cum se pot coordona cu alți membri ai echipei, sub atenta supraveghere a antrenorului, sau cum să vâslească în ritmul imprimat de toba șamanică care se regăsește în barca-dragon.

Echipele sunt antrenate de Marian Baban – campion național și vicecampion mondial la caiac canoe.

Intrarea este gratuită! Lecțiile demonstrative se pot desfășura în limita a 30 de persoane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*