Bucureștiul se pregătește să găzduiască cea de-a 16-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon

Maratonul Bucureștiului.

Cel mai important eveniment de alergare din România,Raiffeisen Bank Bucharest Marathon ajuns la ediția a 16-a, va avea loc în perioada 14-15 octombrie.

Sâmbătă, 14 octombrie vor avea loc cursele necompetitive, cu starturile de la 08.50 pentru fotolii rulante, urmând ca la ora 09.00 să ia startul alergătorii pentru Cursa Populară EY România (2,5 km) iar de la ora 10.30 vor începe Cursele Copiilor.

Traseele curselor de sâmbătă au ca puncte de start și sosire Piața Constituției și se desfașoară pe Bd. Unirii până la Piața Unirii. Cursa Populară prezentată de EY este una dintre cele mai îndrăgite curse ale evenimentului, dând practic startul weekendului Maratonului București 2023. Traseul este de 2.5 km și cuprinde puncte spectaculoase din centrul capitalei. Cursa Populară EY este necompetitivă, ea adresându-se alergătorilor de toate abilitățile.

Seria Curselor Copiilor le oferă micilor atleți cărora le place să fie activi, șansa de a străluci la starturile pe categorii de vârste 0-3ani,4-5 ani 6-7 ani, 8-9 ani, 10-12 ani. Cursele Copiilor au pornit de la ideea bucuriei copiilor de a alerga pur si simplu pentru distracție, cursele fiind gratuite, necompetitive, necronometate, iar premiile sunt oferite prin tragere la sorți.

Duminică, 15 octombrie este dedicată curselor competitive. Primul start va avea loc la ora 07.50 pentru cursa de 10km Vodafone fotolii rulante, urmând ca la 08.00 să ia startul cursa 10k Vodafone individual. Startul pentru cursele competitive – Cursa 42 km Raiffeisen Bank, Cursa 21 km Playtika și Cursa Ștafete-  va avea loc la ora  09.30

Trecând pe lângă cele mai importante repere emblematice și culturale ale Bucureștiului, alergătorii vor putea să exploreze capitala pe un traseu extraordinar, cu punct de plecare Bd. Libertății (în dreptul Parcului Izvor) și sosire în Piata Constituției, parcurgând bulevardele din centrul și nordul Bucureștiului (Calea Buzești, Piața Victoriei, Șoseaua Kiseleff, Calea Victoriei, Bd. Unirii, Bd. Decebal, Bd. Basarabia). Traseul este plat și rapid, cu o diferență totală de 100m.

RunInBucharest, organizatorul evenimentului, anunță câteva informații importante pentru toți participanții:

–              Sunt așteptați 16.000 de alergători la Raiffeisen Bucharest MARATHON;

–            Cursele Copiilor și Cursele Maraton, Semimaraton și 10 km sunt sold-out, rămânând    încă locuri disponibile la cursele de adulți necompetitive și maraton ștafetă;

–              Alergătorii cu vârste cuprinse între 0-18 ani au înscrierile gratuite;

–              Înscrierile online sunt deschise până marți, 10 octombrie;

–              Înscrieri vor fi disponibile și în cadrul Sport Expo, în limita locurilor disponibile, în Piața Constituției, începând de joi, 12 octombrie, orele 16.00;

–              Kiturile de concurs pot fi ridicate în cadrul Sport Expo, în Piața Constituției, începând de joi,  12 octombrie, orele 16.00

–              Cursa de maraton este criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice din Paris 2024;

–              14 cauze sociale sunt susținute de Maratonul București și de alergători;

– Sport Expo este o destinație populară pentru alergători, sponsori și până la 20.000 de vizitatori și pasionați de sport. Situat în Piața Constituției, este locul de unde îți poți ridica kitul de concurs și pentru a te întâlni cu expozanți importanți din industria fitness, well-being  și alergare.

–              Peste 600 de voluntari se vor afla pe traseele curselor (inclusiv la punctele de start & finish), în zilele de eveniment;

–              Pe traseu vor fi 11 puncte de entertainment și 10 puncte de hidratare;

– Traseele pentru toate cursele au startul în centrul Bucureștiului, în Piața Constituției, iar hărțile sunt disponibile pe site-ul www.bucharest-marathon.com.

–             sâmbătă, 14 octombrie, se vor aplica restricții de trafic în intervalul 08.00-15.00, urmând ca  duminică , 15 octombrie să fie aplicate restricții de circulație în intervalul 07.00-16.00.

Sâmbătă, 14 octombrie, orele 13.00 va avea loc Under Armour Shake Out Run, un antrenament facilitat de 321Sport. Lungimea traseului este de aproximativ 5 kilometri, și se va desfășura în Parcul Izvor. Antrenamentul nu va fi cronometrat, deoarece acest eveniment nu are caracter competitiv. Cursa este gratuită, deschisă tuturor participanților la Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON  și va fi necesară înregistrarea în prealabil.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*