Bibi Touroperator anunță o creștere de peste 40 la sută a vânzărilor litorale în perioada de Înscrieri Timpurii

Adi Voican. FOTO Paul Alexe

Vânzările în programul principal de înscrieri timpurii pentru sezonul litoral 2023 s-au încheiat pe 31 martie.

Conform datelor Bibi Touroperator, unul dintre cei mai importanți touroperatori specializați exclusiv pe oferte turistice în România, s-a înregistrat o creștere a vânzărilor prin înscrieri timpurii de peste 40 la sută.

Românii au putut beneficia de oferte de preț cu până la 60 la sută mai mici decât cele standard prin programul de înscrieri timpurii, cele mai mari reduceri fiind făcute de hoteluri din Mamaia Nord și Neptun-Olimp.

Cea mai scumpă vacanță contractată în această perioadă a fost de 11.000 de lei la un hotel de patru stele din Mamaia Nord, pentru un sejur de șapte zile în luna august, fără masă. Cea mai ieftină rezervare a fost făcută la un hotel de trei stele din Eforie Sud, turiștii plătind 1.600 lei pentru un sejur de șapte zile, tot în luna august, fără masă.

„Vorbim de o creștere remarcabilă a înscrierilor timpurii față de perioada pandemică. Ce i-a convins pe români? Dorința de a securiza cazarea pe care și-o doreau, înainte să se epuizeze, și reducerile. Acestea au făcut ca prețurile pentru sezonul 2023 să fie similare sau chiar mai mici decât cele de anul trecut. Indiferent de motivație, revenirea încrederii românilor în planificarea din timp a vacanțelor pe litoralul românesc nu poate fi decât îmbucurătoare. Este totodată un semnal de încurajare pentru hotelierii care au investit în ultimii ani în modernizarea unităților de cazare și a facilităților acestora” a declarat Adrian Voican, președinte Bibi Group4Travel.

Cele mai cerute destinații, cu aproximativ 70 la sută din totalul vânzărilor, sunt Mamaia, Eforie Nord și Neptun-Olimp. Durata medie a unui sejur rezervat pentru litoralul 2023 este de 4 nopți. A crescut preferința românilor pentru hotelurile de 4 stele care au ajuns la 35 la sută din vânzări, ca și pentru rezervările în sistem all-inclusive.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*