BCR, prima bancă din România acreditată de către Autoritatea pentru Digitalizarea României pentru procesul video de deschidere a contului 100% online pe platforma George

Sediul BCR București. FOTO bcr.ro
Sediul BCR București. FOTO bcr.ro

Banca Comercială Română devine prima instituție financiar-bancară din România, acreditată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), în baza noilor reglementări legale, pentru procesul video de deschidere a unui cont curent 100% online pe platforma de digital banking George.

Acreditarea ADR certifică faptul că BCR poate oferi, prin George, servicii bancare pentru care identificarea clienților este realizată la distanță folosind mijloace video, cu respectarea noilor prevederi legale în vigoare din România. Avizul autorității este valabil pentru procesul de identificare a persoanelor fizice, atât în cazul deschiderii  conturilor curente personale, cât și a conturilor curente pentru întreprinderile mici și mijlocii, indiferent de modalitatea de accesare a platformei, web sau mobil.

“Suntem foarte încântați că am reușit să oferim principalului proces din George, cel de deschidere de cont, această recunoaștere oficială din partea Autorității pentru Digitalizarea României. Este o recunoaștere care le conferă clienților noștri o garanție în plus în ceea ce privește siguranța, confidențialitatea și, mai ales, maturitatea platformei noastre, care a fost consolidată și perfecționată permanent, în ultimii 4 ani, de la lansare. Totodată, este rezultatul muncii și dedicării colegilor mei din BCR pentru dezvoltarea continuă a unei platforme de digital banking, ce stă ca reper inclusiv la nivel de grup”, a declarat Dana Dima, vicepreședinte Retail & Private Banking, BCR.

Procesul de deschidere 100% online a unui cont curent George durează aproximativ 10  minute și este unul simplu și intuitiv. Acesta începe pe site-ul www.bcr.ro și acoperă câteva repere-cheie în deschiderea unei relații cu banca:

Introducerea informațiilor personale sau de business, inclusiv cele de contact;

Verificarea numărului de telefonul furnizat;

Fotografierea și trimiterea cărții de identitate, cu OCR-izarea datelor (recunoașterea optică a caracterelor);

Realizarea unei fotografii de profil (tip selfie);

Compararea automată a datelor biometrice;

Inițierea unui apel video, prin intermediul platformei, pentru finalizarea procesului de recunoaștere a clientului;

Semnarea electronică calificată a a contractului digital de cont.

George este un ecosistem digital, care se transformă și evoluează permanent. Astfel, George a adăugat mai bine de 250 de noi funcționalități de la lansare, în octombrie 2018, și se bucură de cel mai mare rating în rândul aplicațiilor bancare din România în Google Play și AppStore. Platforma George a fost proiectată de hub-ul de inovație de la Viena al Erste Group, cu implicarea mai multor tineri IT-iști români. George a fost dezvoltat complementar la nivel local de experții BCR, într-un adevărat ecosistem digital, unic în Grupul Erste, care oferă online toate produsele de daily banking. În prezent, George are aproximativ 1,5 milioane de utilizatori activi în România, în creștere cu 20% an față de anul trecut.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*