BCR lansează o ofertă specială de credit ipotecar cu o dobândă fixă de la 5,79% și, în plus, cu un fond de urgență în echivalentul unei rate

Sediu BCR. FOTO BCR

Banca Comercială Română (BCR) lansează o ofertă specială pentru clienții care își doresc să acceseze un credit ipotecar (nou sau refinanțare), prin oferirea unui fond de urgență, în  echivalentul unei rate totale de credit de până la 2.500 lei, precum și cu o dobândă fixă în primii 5 ani de la 5,79%.

Pentru a beneficia de oferta cea mai bună de dobândă, 5,79%, clienții trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

Să aleagă un imobil construit după anul 2000, cu Certificat energetic A sau cu Certificat energetic B emis după 16 februarie 2023, ceea ce îi va face eligibili pentru produsul CASA MEA Natura;

Să vireze deja sau să opteze pentru virarea salariului la BCR;

La finalul celor 5 ani cu dobândă fixă, dobânda va fi variabilă, respectiv 2,4% + IRCC, în condițiile menționate mai sus.

În cazul în care nu îndeplinesc criteriile pentru CASA MEA Natura, clienții pot opta pentru produsul standard ipotecar CASA MEA cu o dobândă fixă standard de 7,09% în primii 5 ani, ulterior 3,70% + IRCC.

„Cele două componente ale ofertei – fondul de urgență, echivalent cu o rată, precum și condițiile foarte avantajoase de dobândă, inclusiv pentru asigurarea de viață – sunt gândite să ofere un sprijin real pentru toți cei care își doresc achiziționarea unei case, dar și un îndemn la responsabilitate.

Mai mult decât atât, credem că oferta noastră este extrem de competitivă, asigură transparență și predictibilitate prin perioada de dobândă fixă din primii 5 ani, susține clienții în achiziționarea casei mult dorite sau la refinanțarea creditelor, iar fondul de urgență este menit să ofere un prim suport în drumul către independență financiară.

Finanțările pentru locuință sunt disponibile exclusiv în condițiile achiziționării unei asigurări de viață, în linie cu angajamentul nostru pentru educație financiară și protecție pe întreaga perioadă a creditului ipotecar.” – Vlad Huțuleac, Director Executiv Adjunct Produse si Segmente Retail

Oferta este valabilă în perioada 17 ianuarie – 16 aprilie 2024 pentru cererile noi de credit și poate fi accesată prin platforma de digital banking George, precum și în orice unitate BCR

Clienții vor primi automat în cont, după tragerea creditului, în maximum 5 zile, echivalentul net exact al unei rate lunare totale (principal + dobândă) pentru 30 de zile, așa cum reiese din graficul de rambursare, în limită maximă de 2.500 de lei.

Iată un exemplu de calcul reprezentativ pentru creditul CASA MEA Natura, în cazul unei locuințe eficiente energetic, cu încasarea salariului sau a venitului în cont BCR:

Sumă împrumutată: 350.000 de lei;

Perioadă: 300 de luni;

Dobândă fixă pe 5 ani: 5,79%, ulterior variabilă – 8,37%/an (2,40% + IRCC);

Comisioane: 500 de lei (analiză) și 0 lei (administrare);

Cost evaluare: 470 lei inclusiv TVA (apartament), perceput de evaluator;

Cost cu asigurarea de viață, dacă aceasta este achiziționată prin intermediul BCR: 0,026% (calculată lunar la soldul creditului), 91 de lei în prima lună;

Rata în primii 5 ani: 2.301 lei, ulterior 2.789 lei;

Valoare totală plătibilă: 808.782 lei;

DAE = 7,91%.

În cazul în care clientul nu (mai) încasează venitul în cont, pentru același credit: dobânda este fixă în primii 5 ani: 6,79%/an, ulterior variabilă 9,37%/an (IRCC + 3,40%); Rată fixă în primii 5 ani: 2.518 lei, ulterior 3.030 lei; Valoare totală plătibilă: 879.758 lei; DAE = 8,94%. (IRCC = 5,97% valabil până la 31.03.2024).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*