BCR lansează o nouă emisiune de obligațiuni senior nepreferențiale în lei, în valoare totală de 334 milioane de lei

Sediul BCR București. FOTO bcr.ro
Sediul BCR București. FOTO bcr.ro

Banca Comercială Română (BCR) lansează cu succes o nouă emisiune de obligațiuni senior nepreferențiale, în valoare de 334 milioane de lei. Emisiunea constă în obligațiuni senior nepreferențiale cu o maturitate de 6 ani și urmează să fie listată la Bursa de Valori București. Obligațiunile au primit un rating pe termen lung de BBB+ din partea Fitch.

Procesul de book building a evidențiat un interes puternic din partea investitorilor, astfel încât valoarea emisiunii a fost majorată de la minimum 200 milioane de lei la 334 milioane de lei, în timp ce randamentul de 110 bps peste randamentul titlurilor de stat, care se translatează la o rată dobânzii de 9,57%, reflectă performanța solidă a băncii.

Distribuția a fost echilibrată între fonduri de pensii, companii de asigurări și instituții de credit, beneficiind de asemenea de participarea notabilă a International Finance Corporation (IFC) și Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

“În ciuda unui context de piață dificil, ne propunem să asigurăm normalitate și continuitate în privința activităților noastre pe piața de capital. Receptivitatea investitorilor reprezintă implicit o validare a strategiei noastre de contribuție la crearea de prosperitate în România. Aș vrea să le mulțumesc colegilor mei pentru eforturile depuse în aceste condiții dificile, investititorilor pentru încredere și partenerilor de la Bursa de Valori București pentru capacitatea demonstrată de a oferi permanent cadrul necesar unor astfel de oportunități”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

În ultimii trei ani, banca a emis obligațiuni în valoare de peste 4 miliarde de lei, fiind unul dintre principalii emitenți activi de la Bursa de Valori București.

Noua emisiune de obligațiuni s-a dovedit una de succes încă de la început, în condițiile în care la finalul primei zile de subscriere registrul de ordine era acoperit peste suma minimă de 200 de milioane de lei comunicată inițial. În cea de a doua zi, registrul de ordine a fost supra-subscris, ceea ce a dus la decizia închiderii mai devreme a ofertei și la creșterea valorii emisiunii la 334 milioane lei.

Prin această emisiune, BCR a mai făcut un pas înainte în procesul de conformare cu reglementările Uniunii Europene privind capacitatea minimă pe care trebuie să o dețină băncile pentru a absorbi pierderile, cerințele minime pentru fonduri proprii și pasive eligibile (MREL) și ghidurile MREL, în conformitate cu strategia de rezoluție.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*