Banca Națională a României organizează a patra ediție a evenimentului “Zilele Porților Deschise”

Sediul BNR. FOTO BNR

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României invită publicul larg la cea de-a patra ediție a evenimentului Zilele Porților Deschise. Evenimentul va avea loc în zilele de joi, 18 aprilie, și vineri, 19 aprilie 2024, când vor fi organizate vizite pentru public în cadrul unor tururi ghidate de aproximativ 30 de minute, fără programare prealabilă, în intervalul 11:00-19:00 (ultima oră de intrare fiind 18:00), în grupuri de maximum 20 de persoane.

Pe parcursul celor două zile, publicul interesat va avea acces la spațiile bogat decorate ale Palatului Vechi al băncii din strada Lipscani nr. 25 (inclusiv la sala Consiliului de Administrație și vechiul cabinet al Guvernatorului), va afla informații inedite despre istoria noastră instituțională de la ghizii Muzeului BNR, va admira cele mai importante obiecte expuse în cadrul Muzeului și va putea să atingă unul dintre prețioasele exponate – un lingou din aur.

În premieră, vizitatorii vor admira și exponatele din cadrul expoziției temporare Avram Iancu. Omul. Eroul. Legenda dedicate celebrării bicentenarului nașterii eroului ardelean. Expoziția este realizată în parteneriat cu Muzeul Național Militar Regele Ferdinand I, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Biblioteca Centrală Universitară Lucian Blaga din Cluj-Napoca și Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale ale României.

Tot în perioada 18-19 aprilie 2024, mai multe sucursale și agenții din teritoriu ale Băncii Naționale a României vor fi deschise pentru public, în același interval orar. Acestea sunt: Sucursala Regională Cluj, Sucursala Regională Constanța, Sucursala Regională Dolj, Sucursala Regională Iași, Sucursala Regională Timiș, Agenția Argeș, Agenția Brăila, Agenția Buzău, Agenția Gorj, Agenția Maramureș, Agenția Mureș, Agenția Prahova, Agenția Sibiu, Agenția Suceava.

Pentru vizitatorii sediului central al BNR din București, accesul se va realiza prin str. Lipscani, nr. 25.

Evenimentul Zilele Porților Deschise a fost lansat în 2019 și marchează aniversarea băncii centrale a României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*