Banca Națională a României invită publicul la „Zilele porților deschise”

Sediul BNR. FOTO BNR

Banca Națională a României organizează, în perioada 18 – 19 aprilie 2022, „Zilele porților deschise”. Cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la înființare, BNR deschide vizitatorilor Palatul Vechi din București, în intervalul 11:00 – 18:00, precum și sucursale regionale și agenții ale băncii centrale din teritoriu.

Publicul larg va avea ocazia să admire expoziția permanentă a Muzeului BNR, inclusiv un lingou de aur din rezerva băncii centrale, precum și două expoziții temporare: 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I (1921-2017) și Ecaterina Teodoroiu – eroina  Primului Război Mondial.

Realizată ca o incursiune imaginară în viața monarhului, de la copilărie la senectute, expoziția 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I (1921-2017) prezintă uniformele de mareșal care i-au aparținut suveranului, costume populare, artefacte militare, monede, medalii, documente, bancnote.

Prilejuită de lansarea în circulație, începând cu 1 decembrie 2021, a bancnotei de 20 lei, expoziția Ecaterina Teodoroiu – eroina  Primului Război Mondial reunește o parte din obiectele personale ale acesteia (uniforma militară și cea de cercetaș, casca, ochelarii), precum și alte exponate, printre care tabloul pe care Camil Ressu i l-a dedicat în anul 1917, rochia de soră de caritate a Reginei Maria, fotografii de epocă.

Vizitatorii vor avea acces la informații referitoare la istoria și arhitectura BNR și vor primi un set de materiale promoționale cu imagini și informații despre fondatorul băncii, Eugeniu Carada, Palatul Vechi al BNR și istoria monedei naționale.

Accesul în Palatul Vechi al BNR se va face prin str. Lipscani nr.25, cu respectarea regulilor publicate pe site-ul BNR: https://www.bnr.ro/page.aspx?prid=20837

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*