Avis: Serviciile de rent a car tot mai căutate de români în Asia, Mexic, Australia, Africa de Sud și Caraibe  

Andreea Somnea, Director Comercial Avis România. FOTO Confident PR

Avis, unul dintre furnizorii globali de mobilitate, a înregistrat creșteri considerabile ale numărului de autoturisme închiriate de către români pentru destinații exotice.

Țări precum Malaezia, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Mexic, Australia, Africa de Sud, Mauritius, dar și destinații din Caraibe au devenit populare printre români pentru închirierea unui autoturism.

„Având în vedere că în ultima perioadă numărul persoanelor care călătoresc în destinații îndepărtate este mult mai mare decât acum câțiva ani, am observat o creștere a interesului pentru serviciile de rent a car de la Avis în destinații exotice. Țările asiatice au fost foarte căutate în primele luni ale anului, în special Malaezia, dar românii au rezervat autoturisme și în Emiratele Arabe Unite, Mexic, Australia, Africa de Sud, Mauritius și destinațiile din Caraibe. Ținând cont că fiecare țară are propriile sale condiții de închiriere, departamentul de rezervări al Avis din România pune la dispoziție toate informațiile necesare și cerințele specifice din fiecare țară pentru ca totul să decurgă simplu și ușor,  iar clienții să se bucure de călătorie”, a declarat Andreea Somnea, Director Comercial Avis România.

Datele Avis România arată, totodată, că, de la începutul anului 2024, clienții români au închiriat autoturisme pentru o perioadă mai mare de timp, cu o durată medie de circa o săptămână. Este un contrast față de anii trecuți, când numărul zilelor de închiriere era mai mic În timp ce anumiți clienți, în special persoane juridice, au nevoie de mașini pentru proiecte lungi care se întind pe mai multe luni, în diverse țări, alții preferă să închirieze mașini doar pentru o zi pentru a călători între două destinații, având opțiunea convenabilă de a returna mașina într-o altă locație sau de a permite unui reprezentant Avis să o preia de la diverse puncte de predare.

Potrivit companiei, tot mai muți români apelează la serviciile de rent a car pentru vacanțele personale, o schimbare față de anii trecuți când majoritatea celor care închiriau autoturisme în străinătate aveau nevoie de mașini în interes de business.

„Ne bucurăm să vedem că românii au devenit mult mai deschiși când vine vorba de serviciile de închirere auto. Aceștia au înțeles că este o variantă mult mai comodă de transport, mai ales atunci când îți dorești să explorezi mai multe locuri în timpul liber. Astfel, clienții pot descoperi destinațiile în propriul ritm și se pot bucura de o experință de condus la volanul autoturismelor preferate”, a mai adăugat Andreea Somnea.

Cele mai căutate modele de mașini de către români atunci când apelează la serviciile de rent a car de la Avis au rămas cele din clasa medie. Totuși, datele companiei arată că în general cererea are legătură directă cu nevoia clientului, cel mai important factor fiind numărul de persoane care călătoresc, volumul de bagaje, dar și destinațiile în care vor să ajungă.

Avis pune la dispoziția clienților o flotă de autovehicule bine întreținută, asigurându-se că fiecare mașină este verificată riguros după fiecare închiriere, iar clienții se pot aștepta să conducă o mașină  nouă, cu kilometraj redus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*