Autoritatea Navală Română a verificat ambarcațiunile de agrement, transport persoane și de pescuit

Ambarcațiune. FOTO ANR

Autoritatea Navală Română a continuat acțiunile de control pentru verificarea legalității activităților de agrement nautic și transport de persoane pe apele interioare navigabile.

Scopul acțiunilor a fost de conștientizare a conducătorilor ambarcațiunilor de agrement cu privire la desfășurarea navigației în siguranță, de prevenire și combatere a consumului de alcool la bordul ambarcațiunilor, de verificare a documentelor de bord și ale personalului navigant.

În cadrul Planului de acțiune SAFEWATERS, desfășurat împreună cu lucrători din cadrul Poliției Transporturi, în luna iulie, au avut loc controale, astfel:

Pe lacul Vidraru au fost verificate un număr de 6 ambarcațiuni și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 10 500 lei,

Pe lacul Snagov au fost verificate un număr de 24 de ambarcațiuni fiind aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 2 000 lei și reținerea a două Certificate de Conducător Ambarcațiune de Agrement.

Pe Dunăre, la km. 628-633 port Corabia, în perioada 31 iulie – 1 august, în colaborare cu Poliția TN din cadrul BJPT Olt, au fost verificate 12 ambarcațiuni de agrement și bărci de pescuit, nefiind constatate contravenții sau infracțiuni.

În zona căilor navigabile interioare din Delta Dunării au fost controlate în perioada 31 iulie – 1 august un număr de 42 ambarcațiuni, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei și un avertisment.

Aceste acțiuni de control vor continua pe toată perioada sezonului estival, pe apele naționale navigabile ale României.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*