ANAT a ajutat în ultima săptămână peste 500 de refugiați din Ucraina să ajungă la familiile lor din toate colțurile lumii și continuă să sprijine!

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) este impresionată de nivelul de implicare și de mobilizarea exemplară a celor ce pun umărul la această campanie, pe cont propriu sau în mod organizat. Aducem mulțumiri deosebite tuturor agenților economici, membri sau nu ai ANAT, ONG-urilor implicate în efortul de ajutorare a refugiaților, dar și autorităților locale și centrale cu care suntem în permanent contact pentru a ne asigura că eforturile noastre sunt coordonate în mod eficient, pentru a răspunde cât mai prompt unui număr cât mai mare de cereri.

“ANAT face punte către cei dragi și, în spiritul acestei idei, am ajutat în ultima săptămână peste 500 de refugiați din Ucraina să ajungă la familiile lor din toate colțurile lumii și continuăm să sprijinim!

Răspundem în continuare cererilor primite în call-centerul dedicat refugiaților ucraineni:

0730.195.789 pentru limba română, engleză, franceză, spaniolă

0742.070.509 pentru limba ucraineană

0740.942.720 pentru limba maghiară

Totodată, pentru a eficientiza alocarea resurselor, ANAT îndeamnă persoanele care au ajuns în București și au nevoie de transport să se adreseze centrelor permanente de preluare a refugiaților deschise în Gara de Nord și Autogara Filaret, unde sunt centralizate cererile spre anumite destinații și de unde se transmit informațiile către noi sau alte ONG-uri care organizează transport gratuit pentru refugiați. Acordăm prioritate femeilor, copiilor, persoanelor cu nevoi speciale și celor care nu dispun de resurse financiare”, a anunțat ANAT.

Cetățenii străini care provin din Ucraina călătoresc gratuit pe teritoriul României cu CFR Călători

În urma discuțiilor dintre CFR Călători și MAV Start, din seara de 5 martie călătoria refugiaților care pleacă din România spre Ungaria este gratuită. Astfel, CFR Călători va emite biletul gratuit până în frontieră, iar conductorul MAV, mai departe, pe teritoriul Ungariei, până la Budapesta sau până la următoarea frontieră. De asemenea, ca urmare a cererii ridicate în traficul internațional, CFR Călători a luat măsuri pentru deschiderea a șapte case de bilete în trafic intern și două internațional în Gara de Nord.

Lista companiilor naționale de căi ferate care se alătură efortului umanitar și oferă transport gratuit cu trenul pentru refugiații ucraineni, în baza prezentării unui document de identitate:

🇩🇪 German Deutsche Bahn DB &  Public Transportation (@DB_Presse)

🇨🇿 Czech Rail České dráhy (@ceskedrahy_)

🇭🇺 Hungarian MÁV-csoport

🇵🇱 Polish PKP Intercity (@PKPIntercityPDP)

🇸🇰 Slovakian Železničná spoločnosť Slovensko (@zssk_mimoriadne) & Public Transportation in Bratislava (@DPBratislava)

🇷🇴 Romanian Rail CFR (Căile Ferate Române)

🇦🇹 Austrian Federal Railways ÖBB (@ourOEBB)

🇨🇭 Swiss Federal Railways SBB & Public Transportation (@sbbnews)

🇫🇷 French Railways SNCF (@SNCF)

🇱🇺 Luxembourg All Public Transportation

🇩🇰 Danish Danske Statsbaner (@omDSB)

🇧🇪 Belgian Rail NMBS / SNCB (@nmbs)

🇳🇱 Dutch Nationale Spoorwegen NS

🇸🇪 Swedish MTRX Rail (@wearemtrx) & Stena Line Ferry (@StenaLinePolska)

🇫🇮 Finnish Railway VR & Bus Services (@vruutiset)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*