Analiză EXEC-EDU – Leadership hibrid, noua provocare pentru manageri

Oana Scarlat, Director de Marketing și Vânzări EXEC-EDU. FOTO Confident Communications
Oana Scarlat. FOTO Confident Communications

Aproape jumătate (48%) dintre angajații români vor să lucreze de acasă permanent, în timp ce 55% preferă un sistem de lucru hibrid, în care să lucreze remote 3 zile pe săptămână, arată o analiză realizată de EXEC-EDU, liderul pieței de executive education.

În acest context, principalele provocări cu care se confruntă în acest an managerii din România sunt legate de necesitatea de a face tranziția de la work from home la diferite formate de lucru hibrid, menținând în același timp motivația și performanța oamenilor la cote maxime.

”Provocările managerilor în această perioadă sunt multiple, pentru că nu mai coordonează o echipă proprie, cu roluri fixe și în spațiul clasic de birou, ci echipe fluide, unde locul de muncă este unul digital. Managerii trebuie să lase frâiele și să acorde oamenilor autonomie și încredere, susținându-i și implicându-i permanent în luarea deciziilor. În același timp, ei sunt nevoiți să acorde mai multă atenție recunoașterii meritelor și nevoilor particulare ale fiecărui angajat, în contextul sensibil al marii demisii și al schimbărilor de mentalitate post-pandemie”, a declarat Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.

Astfel, programele de training trebuie aliniate acestei noi realități. Cursanții își doresc să se conecteze la cursuri de oriunde – un beneficiu care, conform studiilor, a devenit esențial și la locul de muncă – dar în același timp caută și interacțiunea la clasă, pentru că dorința de colaborare și reconectare este foarte mare. EXEC-EDU a investit în ultima perioadă în soluții digitale menite să răspundă acestor nevoi aparent disonante, aducând concomitent în același spațiu de training cursanți conectați online (în special din alte orașe ale țării) și participanți care au preferat să se deplaseze la sala de curs.

EXEC-EDU le propune managerilor „Hybrid Leadership & Culture”, un training dedicat soluțiilor pentru gestionarea modului de lucru hibrid.

„Venim în întâmpinarea managerilor cu un program de Hybrid Leadership, care își propune să adreseze toate aceste realități. Prin acest program, managerii vor înțelege mai bine contextul actual, vor dobândi instrumente practice pentru a conduce întâlnirile între echipele hibride și își vor exersa competențele de leadership în direcția construirii unui climat bazat pe siguranță psihologică.”, a declarat Simona Podgoreanu, expert EXEC-EDU, care facilitează acest program, în cadrul unui eveniment organizat pe 22 martie împreună cu alți lideri de business pentru manageri și antreprenori din diverse industrii.

Pentru 2022, compania are un portofoliu de 70 cursuri și o echipă de peste 40 de experți. Printre noile programele lansate anul acesta se numără Hybrid Leadership & Culture, Data Literacy, Managing Uncertainty, Competențe digitale pentru manageri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*