AllCloud a ales River Plaza pentru un nou birou adaptat unei dezvoltări agile, consiliată de CBRE

River Plaza. FOTO Confident Agency

ALLCLOUD, un lider global în servicii bazate pe cloud, cu sediul în SUA, a ales River Plaza, o clădire modernă de birouri din capitala României, într-o tranzacție imobiliară strategică, facilitată în mod eficient de către CBRE România. Colaborarea eficientă a tuturor partenerilor implicați s-a concretizat în contractarea unui spațiu de lucru complet amenajat, care oferă flexibilitatea necesară pentru o viitoare extindere a companiei de servicii profesionale axate pe tehnologie.

„După o analiză amănunțită a facilităților și serviciilor oferite de River Plaza, am optat pentru un spațiu premium din această clădire. Alegerea se aliniază perfect cu standardele de înaltă calitate ale echipei noastre. Selectarea acestui spațiu a fost o decizie ușor de luat grație faptului că River Plaza ne-a captivat încă de la prima vizită”, declară Joanne Pallas, Președinte Operațiuni Globale, AllCloud.

Cererea de spații de birouri complet amenajate este în creștere, nu doar pe subpiața de birouri din Centru, ci poate fi observată pentru toate cele unsprezece subpiețe din București, deoarece astfel de spații oferă o soluție pentru mutarea rapidă și cheltuielile inițiale ale chiriașilor. Această dinamică ridică provocări în procesul de a securiza un loc de muncă modern și conform normelor ESG, pentru companiile care urmăresc o relocare facilă sau au ca obiectiv să intre pe piața locală printr-o investiție bine gândită. Clădirea B a River Plaza, unde este și noul spațiu al AllCloud, se află pe Splaiul Unirii, locația fiind bine deservită de toate mijloacele de transport în comun, cu stația de metrou Timpuri Noi situată la o distanță de numai 5 minute de mers pe jos.

„Clădirea noastră se remarcă prin personalitatea sa aparte, care nu poate trece neobservată în Hub-ul Timpuri Noi. Individualitatea aparte se percepe atât din exterior, din designul modern al clădirii, cât și în interior, susținută de o selecție de artă contemporană care întâmpină vizitatorii încă de la intrare. Expoziția include picturi semnate de artiști moderni și sculpturi ale Prințului Simon Monyo Mihailescu Nasturel Herescu, făcând spațiul cu adevărat special și unic prin ceea ce oferă”, punctează Roleta Barbu, Property și Facility Manager la River Plaza.

AllCloud și-a propus să identifice un spațiu care ține pasul cu ritmul accelerat de creștere al companiei din ultimii ani și marchează tranziția către o nouă fază de dezvoltare. Lista criteriilor îndeplinite de spațiul ideal a avut între itemi, alături de flexibilitatea necesară pentru expansiune, și un standard ridicat de well-being pentru angajați, ca să le sporească sentimentul de apartenență și mândrie, dar și ca să favorizeze productivitatea și respectiv să favorizeze expansiunea AllCloud în România. Activând în domeniul cloud-computing, o industrie a cărei reputație este profund legată de sustenabilitate, AllCloud a extins propunerea de sustenabilitate nu doar către clienți, ci și către echipă, prin biroul ales. CBRE România a evidențiat beneficiile accesului la oportunitățile locale, precum și acomodarea nevoilor lor într-o piață cu oportunități reduse.

„În contexul ofertei precare de spații noi de birou în zona centrală, care reprezintă o provocare, am abordat creativ procesul de identificare a spațiului cel mai potrivit pentru clientul nostru, identificând etajul 7 al River Plaza – o clădire în concordanță cu standardele ESG, certificată BREEAM. Punem interesele clienților mai presus de orice, pe parcursul întregii tranzacții. Suntem mândri că am asigurat o colaborare echilibrată, cu o soluție profitabilă atât pentru proprietar, cât și pentru chiriaș”, a subliniat Ileana Mitrache, Senior Consultant la CBRE Romania.

Pentru rata actuală de neocupare a spațiilor de birouri, de 14.7% în București, se anticipează o scădere pe termen scurt, în timp ce activitatea de leasing din 2023 a marcat un nivel record, ceea ce validează tendința companiilor de a-și optimiza spațiile de lucru. Deși suprafața totală a birourilor închiriate de companii a scăzut, zona alocată fiecărui post de lucru a crescut cu 14%, comparativ cu media pre-pandemică. Această evoluție indică o abordare umană și o prioritizare a nevoilor individuale, în politicile de resurse umane, cu accent principal pe well-being-ul angajaților.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*