Alexandru Balaci, CEO Mokka România: “BNPL va crește în 2024 datorită preferinței clienților pentru opțiuni de plată transparente și ușor de gestionat”

Alexandru Balaci. FOTO Fabrica de PR

Serviciile Buy Now Pay Later (Cumperi acum, Plătești mai târziu) au cunoscut, în ultimii ani, o creștere exponențială la nivel  mondial, devenind dintr-o modalitate de plată de nișă o opțiune alternativă de finanțare tot mai frecvent solicitată de clienți și, ca urmare, mai prezentă în oferta retailerilor. Conform Research And Markets.com, dacă anul trecut piața globală BNPL avea o valoare de 156,58 miliarde de dolari, în 2024 va ajunge la 232,23 miliarde de dolari, cu o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 48,3%. Estimările sunt mai mult decât optimiste și pentru anii următori. Potrivit aceluiași raport, valoarea totală a pieței BNPL va atinge, în 2028, valoarea de 1.014,82 miliarde de dolari, cu o rată de creștere anuală compusă de 44,6%. Plata alternativă BNPL devine tot mai populară și în România, iar trendul ascendent se va accentua anul acesta, în opinia lui Alexandru Balaci, CEO Mokka România, primul provider de astfel de servicii financiare de pe piața autohtonă și lider regional pe piețele din Centrul și Estul Europei.

„Există o cerere de finanțare ușor accesibilă și flexibilă în creștere atât pentru nevoile zilnice ale vieții, cât și pentru categorii de produse care ies din sfera necesității imediate. BNPL este perceput de clienții magazinelor care pun la dispoziție această soluție financiară ca un tip de creditare ușor de gestionat. Utilizatorii pot să stabilească ei înșiși planul de rambursare, conform intereselor proprii, să îl modifice dacă intervin situații neprevăzute și să-și transfere sume cash în contul personal. Urmărim ca prin facilitățile pe care le punem la dispoziție, utilizatorii Mokka BNPL să aibă un nivel de confort mai mare decât în cazul oricărui alt tip de creditare. BNPL va crește în 2024 datorită preferinței clienților pentru opțiuni de plată transparente și ușor de gestionat”, spune Alexandru Balaci.

Mokka BNPL este prezentă deja în magazinele fizice sau online a peste 1.500 de retaileri din regiune, iar numărul acestora continuă să crească constant. Office Shoes, Mi-Home Xiaomi, Reserved și platforma ContentSpeed sunt doar câțiva dintre retailerii de top care au încheiat parteneriate cu Mokka BNPL la finalul anului trecut.

Tendințe Buy Now Pay Later 2024

CEO-ul Mokka BNPL consideră că în 2024 acest tip de plată alternativă va avea o creștere puternică și susținută. „Dezvoltarea comerțului electronic reprezintă o schimbare fundamentală a obișnuinței de shopping. Pe măsură ce tot mai mulți retaileri și clienți vor adopta sistemul de cumpărături online, va crește cererea de opțiuni de plată flexibile și avantajoase, precum BNPL”, spune Alexandru Balaci.

De altfel, studiile interne ale Mokka evidențiază o rată tot mai mare de acceptare a acestei plăți alternative. La finalul anului trecut, rata clienților care făcuseră cumpărături repetate cu Mokka ajunsese la 60%. Contrar așteptărilor, plata alternativă nu este folosită în primul rând pentru cumpărături mari (electronice, mobilă etc.), ci și pentru achiziția de haine, încălțăminte, produse sportive, pentru întreținerea frumuseții etc. De altfel, produsele din categoria Modă conduc topul domeniilor în care BNPL este cel mai utilizat, atât în România, cât și pe plan global.

Inovația continuă, care este o trăsătură distinctivă a BNPL, va atrage tot mai mulți consumatori în 2024.

„Mokka BNPL are capacitatea de a-și surprinde clienții prin optimizarea constantă a ofertei și colaborarea cu noi comercianți. Urmărim dezvoltarea unei game variate de funcții în aplicație și astfel experiența de cumpărare se îmbunătățește continuu. Cardul virtual pentru cumpărături în aplicație care poate fi încărcat în portofelele GooglePay și ApplePay a suscitat interesul utilizatorilor și ne dorim ca anul acesta să-i surprindem cu noi facilități. Evoluția tehnologiei rafinează procesul de shopping într-un mod pe care nu ni l-am fi imaginat acum un deceniu”, mai spune CEO-ul Mokka România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*