AGISTA a finalizat achiziția a peste 30% din acțiunile rețelei de clinici medicale Centrokinetic

Nicolae Kovacs. FOTO NNWW

Fondul de investiții de growth equity AGISTA, parte din Grupul Impetum, a finalizat achiziția unui procent minoritar de peste 30% din acțiunile rețelei de clinici medicale Centrokinetic. Tranzacția a fost aprobată recent de Consiliul Concurenței.

„Finalizarea tranzacției este un prim pas în ceea ce deja se conturează a fi un parteneriat de succes în industria medicală. Centrokinetic este compania potrivită pentru noi, industria este una specifică și cu un potențial de creștere foarte mare, iar fondatorul, Dr. Bogdan Andrei, are o viziune similară cu a noastră și – mai ales – dorește să își ducă business-ul la următorul nivel. Echipa AGISTA a demonstrat prin parcurgerea cu brio a acestei etape că e pregătită pentru a identifica cele mai potrivite oportunități în piață, în eforturile sale de a construi un portofoliu solid”, a declarat Nick Kovacs, CEO AGISTA.

Rețeaua de clinici medicale Centrokinetic este specializată în ortopedie, neurologie și recuperare medicală și operează, în acest moment, 3 clinici, toate în București. Echipa Centrokinetic mai are, însă, în pregătire, alte două clinici, ce vor fi lansate până la finalul anului, marcând extinderea rețelei Centrokinetic în afara capitalei.

„Investiția în Centrokinetic îndeplinește criteriile pe care un fond de growth ca AGISTA le caută, și anume este o companie lider într-o piață fragmentată, care oferă servicii de cea mai înaltă calitate, cu rezultate financiare sănătoase și cu o echipă de management dornică să crească. Printre obiectivele asumate de AGISTA ca parte a acestei tranzacții se numără consolidarea rețelei de clinici la nivel național, urmărind  extinderea până la peste 10 locații în toată țara în următorii 4 ani, precum și identificarea soluțiilor personalizate de dezvoltare a rețelei de clinici, networking de business și sinergii de grup”, spune Dragoș Dărăbuț, Senior Investment Manager AGISTA, specializat pe investițiile în zona medicală.

„Am făcut acest pas cu mult entuziasm și cu mari speranțe, pentru că am văzut în AGISTA multă determinare, mult know-how și oportunități foarte mari de dezvoltare pentru noi. La bază, suntem medici – și ne place să ajutăm un număr cât mai mare de oameni să primească tratamentele potrivite pentru afecțiunile lor. Pe de o parte, parteneriatul cu AGISTA ne ajută să ne focusăm mai departe pe ceea ce știm să facem cel mai bine – să ajutăm pacienții care au nevoie de recuperare medicală de specialitate. Însă, pe de altă parte, vom face de acum acest lucru cu convingerea că avem în spate o echipă puternică care ne ajută să ne dezvoltăm ca business, ne ajută să profităm de oportunitățile de creștere, în momentul în care ele apar pe piață – și să luăm cele mai bune decizii pentru viitorul Centrokinetic”, a declarat Bogdan Andrei, Director Medical si fondator Centrokinetic.

Fondată în 2016 de doctorul ortoped Andrei Bogdan, rețeaua de clinici medicale Centrokinetic a depășit anul trecut o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro, cu o EBITDA de 600.000 euro.

Investiția AGISTA în Centrokinetic vine într-un moment cheie în dezvoltarea rețelei, care oferă o gamă largă de servicii de recuperare medicală pentru adulți și copii, cu o echipă de peste 110 medici și terapeuți specializați în afecțiuni ortopedice și neurologice.

AGISTA se alătură Centrokinetic în calitate de partener strategic de dezvoltare cu expertiză consistentă în zona de scalare a business-urilor, care poate oferi soluții concrete de eficientizare a proceselor interne de business și oportunități de creștere, prin accesarea resurselor proprii.

Tranzacția AGISTA – Centrokinetic nu ar fi putut avea loc fără sprijinul partenerilor AGISTA – echipa de M&A a casei de avocatură Filip & Company, condusă de Alexandru Bîrsan și firma de consultanță pe probleme de audit, contabilitate și impozitare și consultanță în afaceri Mazars, condusă de către Adrian Mihalcea – și ai Centrokinetic – firma românească de avocatură RTPR, condusă de Alina Stăvaru și compania de advisory Clairfield International, condusă de Florin Bolchiș, managing partner pentru biroul din România.

Fondul de investiții de growth AGISTA, în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, un brand lansat de Impetum Group, susține prin capital și know-how acele IMM-uri românești ale căror produse și servicii sunt sau devin esențiale pentru societate. Cu specific de acționar minoritar, AGISTA investește tichete între 2-5 milioane euro și acționează ca un investitor ancoră, cu rol strategic, având reprezentant în board-ul companilor din portofoliu și contribuind la dezvoltarea rapidă și sănătoasă a acestora. Prin parteneriatul cu AGISTA, companiile beneficiază de soluții personalizate, ghidaj și networking, având alături un partener de creștere în perspectiva transformării în campion regional.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*