AFI Brașov este singurul proiect mixt din Europa certificat verde de la LEED Gold Core & Shell în ultimul an

AFI Brașov. FOTO Goya PR
AFI Brașov. FOTO Goya PR

AFI Brașov este singurul proiect mixt din Europa certificat cu standardul LEED Core & Shell din martie 2020 și până în prezent, fiind cel de-al 22-lea centru comercial din Europa și al patrulea din Europa Centrală și de Est care a obținut această certificare. Astfel, AFI Europe a devenit cel mai mare dezvoltator de clădiri de birouri și centre comerciale certificate în cadrul sistemului de evaluare LEED Core & Shell din România, cu aproximativ 170.000 de metri pătrați de spații de birouri, potrivit unei analize efectuate de divizia de certificări verzi din cadrul Colliers România, compania de consultanță imobiliară care a coordonat amplul proces de certificare.

Investițiile imobiliare din România au ajuns la un grad de maturitate crescut, iar în prezent principalii diferențiatori țin de calitate. Dezvoltatorii acordă o atenție sporită mediului înconjurător prin dezvoltarea de proiecte imobiliare sustenabile, eficiente din punct de vedere al consumului de energie și apă, pentru care obțin certificări verzi care atestă niveluri tot mai înalte.

Din 2014, anul în care AFI Park 1 a devenit prima clădire de birouri din România certificată în cadrul LEED Core and Shell Rating System, AFI Europe a stabilit mai multe repere importante pe piața imobiliară din România.

Principala diferență față de alte standarde ecologice constă în faptul că amplul proces de monitorizare a activităților începe cu cel puțin un an înainte de a depune documentația pentru certificare. În acea perioadă, AFI Europe a implementat o serie de măsuri tehnice, de educație și campanii CSR, cu beneficii vizibile pe termen lung, precum eficiența sporită a sistemelor de management, calitatea mai bună a condițiilor de mediu interioare și economiile semnificative de costuri.

Eforturile sustenabile ale AFI au continuat de-a lungul anilor în sectorul operațiunilor de mentenanță, iar în 2017 a primit certificarea LEED Gold și pentru AFI Ploiești, în cadrul sistemului de rating LEED EBOM (Clădiri existente: Operațiuni și Mentenanță). Aceasta nu o certificarea pe care proprietarii de centre comerciale o vizează în mod obișnuit, AFI Ploiești fiind unul dintre cele cinci centre comerciale din România certificate conform acestui standard.

În prezent, AFI Europe are întregul complex de birouri AFI Park (AFI Park 1, AFI Park 2, AFI Park 3 și AFI Park 4 & 5), dar și AFI Tech Park 1 și AFI Park Brașov certificate în cadrul sistemului LEED Core & Shell. De asemenea, în 2020 AFI Europe România a finalizat dezvoltarea pentru prima fază a AFI City Bucureștii Noi, primul complex rezidențial al companiei în România. Proiectul a primit certificarea The Green Homes de la RGBC, ca o recunoaștere pentru faptul că este un proiect rezidențial prietenos cu mediul înconjurător, cu multe facilități „verzi”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*