Administratorii de hoteluri și terase de pe litoral, în vizorul polițiștilor în minivacanța de 1 Mai. Au fost aplicate amenzi pentru petreceri și lipsa caselor de marcat

Ieșirea din Vama Veche. FOTO Adrian Boioglu
Ieșirea din Vama Veche. FOTO Adrian Boioglu

Nici nu a început bine minivacanța de 1 Mai că administratorii afacerilor de pe litoral au fost deja ținta controalelor tematice. Polițiștii din IPJ Constanța însoțiți de funcționari ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au aplicat mai multe sancțiuni în Mamaia, Venus și Vama Veche.

În urma activităților, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 66.300 de lei agenților economici care nu respectau prevederile legale de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, dar și celor care nu respectau legea dreptului de autor.

Administratorul unui hotel din stațiunea Venus, sancționat de polițiștii constănțeni

Agenții din cadrul Poliției stațiunii Neptun s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe terasa unui hotel din stațiunea Venus, ar fi avut loc o petrecere.

În urma controlului efectuat, polițiștii l-au identificat pe administratorului societății comerciale în cauză și au stabilit faptul că la evenimentul privat, organizat cu ocazia aniversării zilei de naștere a unui bărbat, au participat aproximativ 35 de persoane, precum și o formație muzicală, care ar fi prestat servicii până în jurul orei 20.00.

Administratorul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei. Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), atât în spații deschise, cât și în cele închise (saloane, restaurante, baruri, săli de evenimente).

Petrecerile din Vama Veche, oprite de oamenii legii

Polițiștii din Vama Veche s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la trei terase din stațiunea Vama Veche numărul clienților depășea capacitatea admisă de prevederile legale în vigoare, fiind încălcată astfel măsura distanțării fizice între persoane.

Oamenii legii i-au identificat pe administratorii societăților comerciale în cauză, aceștia fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*