A fost lansată licitația pentru Terminalul Cargo de la Aeroportul Oradea

A fost lansată licitația pentru Terminalul Cargo de la Aeroportul Oradea. FOTO CJ Bihor

A fost lansată procedura de licitație deschisă pentru realizarea terminalului cargo de la Aerorportul Oradea.

Potrivit caietului de sarcini, obiectivul de investiții Terminal Cargo va include următoarele: clădiri (hangar, depozit; vor ocupa maxim 60% din suprafața totală a terenului), platformă de acces, rulare și garare a aeronavelor, acces auto, platformă de garare aferentă terminalului și gard de împrejumire a obiectivului de investiții.

Investitorul va mai realiza, pe propria cheltuială, o cale de rulare a aeronavelor la sol, menită să asigure legătura dintre pista de decolare/aterizare a aeronavelor din incinta Aeroportului Oradea și platforma de garare a aeronavelor aferentă terminalului cargo.

Condițiile minime obligatorii prevăzute în caietul de sarcini pentru operatorii economici interesați prevăd ca suma minimă investită să fie 25 euro/mp (raportat suprafața totală), iar gradul de ocupare a terenului cu platforme de garare și construcții cu acoperiș să fie cuprins între 40 și 60%.

Termenul de depunere a ofertelor este cuprins între 23 iulie și 12 august. Anunțul cu privire la organizarea procedurii de licitație deschisă pentru constituirea unui drept de superficie asupra terenului poate fi consultat pe site-ul instittuției, www.cjbihor.ro, în meniul Informații publice/ Anunțuri.

În ședința ordinară din 30 iulie, Consiliul Județean Bihor a aprobat, în vederea realizării acestui proiect, un acord de parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Primărua Municipiului Oradea, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și Aeroportul Oradea.

Consiliul Județean Bihor va pune la dispoziția unui partener privat terenul de 14,38 hectare pentru construirea terminalului și va organiza procedura de licitație, în timp ce Primăria Oradea va acorda facilități fiscale pentru stimularea investițiilor. Aeroportul Oradea își asumă să racordeze amplasamentul printr-o cale de rulare la pista de aterizare și decolare, iar ADLO va oferi acces la drumurile publice și ultilitățile Parcului Industrial Eurobusiness II.

După perioada de depunere a documentației, urmează etapa de evaluare a ofertelor, astfel încât la finalul lunii septembrie să avem un câștigător. Terminalul cargo va fi construit pe un teren de 14 ha, situat între Aeroportul Oradea și Parcul Industrial II. Investitorul care va fi selectat va realiza căi de rulare a aeronavelor ce vor aduce mărfurile, platforme pentru parcarea și descărcarea avioanelor, spații de depozitare și alte dotări specifice. Până în 2023 terminalul ar trebui să devină operational”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*