A fost lansată licitația pentru extinderea pistei la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea. FOTO CJ Bihor

Consiliul Județean Bihor a anunțat că a fost lansată licitația pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea. Anunțul a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Proiectul prespune extinderea pistei aeroportului cu 400 de metri înspre Nojorid. Astfel, lungimea pistei va fi de 2.500 de metri și va permite operarea aeronavelor de capacitate mai mare. De asemenea, va fi achiziționat și instalat un sistem modern de telecomunicații, util pentru aterizarea, în orice condiții, a aeronavelor dinspre Nojorid.

Potrivit anunțului postat în SEAP, proiectarea va fi finalizată într-un termen de 6 luni, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 7 luni.

Ne propunem ca până în toamna acestui an să adjudecăm licitația și să semnăm contractul de proiectare și execuție. La începutul anului viitor vom începe lucrările. Până la sfârșitul anului 2023 trebuie finalizate deoarece avem asigurată finanțarea din programul care se încheie la finalul anului viitor. Un risc major pentru toate proiectele de investiții pe care le derulăm în această perioadă este creșterea prețurilor la materialele de construcție. Asta înseamnă contracte întârziate și costuri suplimentare. Vom face tot posibilul ca pentru toate proiectele câștigate din fonduri europene să nu pierdem banii și să finalizăm în bună regulă lucrările. În paralel cu licitația se derulează procedurile de expropriere a terenurilor afectate de extinderea aeroportului și de avizarea documentațiilor pentru semnarea contractului de finanțare”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Valoarea estimată a contractului este de 81.469.513,89 lei, fără TVA. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 13.05.2022, ora 15:00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*