1 octombrie este Ziua Internațională a Cafelei

Ziua Internațională a Cafelei. FOTO Image PR

Timp de 40 de ani, cafeaua a fost sărbătorită drept una dintre cele mai populare băuturi din lume, fiind celebrată pentru prima dată în Japonia, în 1983. Pe lângă consumul tradițional de cafea, secolul XXI a venit cu apariția unui număr tot mai mare de moduri noi de a savura această băutură populară și cu tineri care așteaptă ceva complet diferit de la o cafea, spre deosebire de părinții sau bunicii lor.

Am adunat câteva informații despre cafea și câteva sfaturi care să te ajute să sărbătorești această băutură cum se cuvine.

Nu se știe exact cine a băut prima cafea din lume. Legenda spune că ar fi fost un cioban, care a observat un comportament diferit, mai animat, la caprele sale, după ce mâncau boabele unui anumit arbust. Acesta a cules câteva fructe, le-a pus în apă clocotită și a băut infuzia, deci prima cafea. Din perspectiva modului de preparare, procedura este aceeași până în prezent, deși au apărut ușoare variații.

Cultura cafelei își are originea în Orientul Mijlociu, care avea numeroase cafenele în Turcia, Persia, Siria și Arabia secolului al XV-lea. Cafeaua a ajuns în Europa în secolul al XVI-lea, însă mulți europeni au respins-o inițial, susținând că nu pot bea băuturile altor religii, fiind creștini. Papa Clement al VIII-lea a fost cel care a gustat primul o ceașcă de cafea și a aprobat consumul acesteia, contribuind la răspândirea băuturii în toată Europa și America.

În prezent, cafeaua este cultivată în peste 70 de țări tropicale, fiind cel de-al doilea cel mai exportat produs din lume, după petrol. Interesant este că nu marile țări producătoare de cafea sunt și cele mai mari consumatoare, ci europenii, care consumă 1/3 din producția mondială de cafea.

În pofida inflației și a incertitudinii economice actuale, majoritatea consumatorilor nu au renunțat la cafea, deci cantitatea consumată nu a scăzut, însă s-a schimbat modul de consum.

Persoanele în vârstă preferă să bea băutura preferată acasă, în timp ce tinerii sunt mai predispuși să-și savureze cafeau în compania cuiva sau în mișcare, optând pentru produsele gata de băut. Drept dovadă, cei mai mulți dintre tineri nu au un aparat de cafea în propriile case.

Produsele preambalate, care pot fi consumate din mers, devin din ce în ce mai frecvente. Consumatorii actuali caută să cumpere produse sustenabile, așa că mulți dintre ei preferă cafeaua la cutie (doză), deoarece acest material de ambalare este 100% reciclabil, la infinit.

Acești iubitori de cafea caută, totodată, varietate și arome deosebite. Iar aici, produsele gata preparate oferă cea mai mare varietate, împreună cu o calitate constantă. În prezent, există băuturi latte cu aromă de caramel sărat, alune de pădure, ciocolată și chiar rom cu nucă.

Deci, cum putem face acest 1 octombrie memorabil?

Începe-ți ziua cu cafeaua ta preferată și asigură-te că prima cafea din zi este așa cum îți place.

Organizează o întâlnire cu prietenii sau familia, în care să vorbiți despre aromele și brandurile preferate și în care să încercați noi variante de gust.

Îmbină gustul dulce al produselor de patiserie cu cel ușor amar al cafelei și descoperă combinațiile care se potrivesc cel mai bine cu cafeaua preferată.

Arată-le și altora cât de mult îți place cafeaua. Pe 1 octombrie, fă o poză cu cafeaua ta preferată și încarcă-o pe social media cu hashtag-ul #InternationalCoffeDay.

Rămâi cu ochii pe subiect, pentru că în zilele următoare vei afla despre degustări speciale de cafea și surprize / cadouri cu produse pe bază de cafea în mai multe locuri.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*