Va fi lansat proiectul prin care va fi estimată populația de urs brun din România

Urs. FOTO Bergadder

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Csilla Hegedüs, secretar de stat MIPE, vor susține miercuri, începând cu ora 10.30, la sediul MIPE, o conferință de presă cu ocazia lansării proiectului „Implementarea planului național de acțiune pentru conservarea populației de urs brun din România”.

Proiectul este finanțat cu 53,5 milioane lei prin Programul Operațional Infrastructură Mare și va fi derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în parteneriat cu Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A., Regia Națională a Pădurilor Romsilva R.A. și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Marin Drăcea.

Prin proiectul „Implementarea planului național de acțiune pentru conservarea populației de urs brun din România” va fi estimată prin metode științifice populația de urs brun din România. Obiectivul general este menținerea actualei stări de conservare a populației de urs brun și a habitatului său, pe termen lung.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*