TARA Interactive își extinde prezența internațională și demarează noi proiecte în Germania și Danemarca

Vlad Lepădatu

TARA Interactive, companie românească de dezvoltare de software, își extinde prezența în Germania și în Danemarca și începe campanii de promovare a serviciilor în alte trei țări: Elveția, Olanda și Canada.

Demersul se înscrie în strategia de extindere internațională a companiei românești și are loc pe fondul creșterii nevoii de digitalizare a companiilor și de eficientizare a cheltuielilor.

TARA Interactive dezvoltă, în prezent, proiecte, în SUA, Germania și Danemarca, alături de România și Moldova, iar cifra de afaceri realizată în afara țării este de 70%.

„Dacă acum câțiva ani aveam clienți doar în afară, obiectivul curent este să ne extindem atât internațional, cât și în România, unde nevoia de digitalizare a companiilor este tot mai mare. În prezent dezvoltăm proiecte pe partea de business management și administration (eCommerce, roboți, RPA, aplicații mobile, AI, CRM), care sunt industry agnostic, dar și pe verticale specifice anumitor industrii, cum ar fi banking, accounting & finance, logistics etc.”, spune Vlad Lepădatu, Managing Partner la TARA Interactive, menționând că, în ultimii doi ani, a observat o creștere a cererii din partea magazinelor online și pentru automatizarea proceselor interne.

Pentru a susține planurile de extindere pe liniile de business, TARA Interactive a format o echipă de profesioniști cu experiență în business și își propune să intre, în perioada următoare, pe verticalele de comerț (retail, e-tail) și de producție (manufacturing).

Printre cele mai importante proiecte dezvoltate până acum de TARA Interactive pentru clienți din piața internațională sunt:

optimizarea consumului de combustibil pentru flote de transport (SUA);

optimizare de procese pe tot lanțul de producție și distribuție (containere în porturi);

agrifood supply chain  – proiect ce a presupus optimizarea încărcării tirurilor cu produse agrifood și optimizarea rutelor de distribuție, astfel încât să lase o amprentă de carbon cât mai redusă;

dezvoltarea unei aplicații de mobil pentru gestionarea reducerilor și cardurilor de fidelitate;

Enterprise Content Management System cu un motor complex de calcul a rezultatelor căutărilor în funcție de prioritățile de business ale companiei.

Strategia TARA Interactive de extindere la nivel internațional vizează și deschiderea de birouri locale în perioada următoare, pe lista scurtă a companiei fiind Olanda și Germania. Unul dintre principalele avantaje față de firmele din țările respective este nivelul prețurilor practicate. Totodată, nivelul avansat  de cunoaștere a limbii engleze, poziția geografică în Europa și diferențele culturale mai mici față de alte zone, cum ar fi India, constituie alte avantaje în comparație cu alte firme offshore. De asemenea, alt avantaj este faptul că TARA Interactive oferă și consultanță în definirea și implementarea proiectelor, față de alte companii dezvoltatoare de software, locale sau offshore.

Dezvoltarea TARA Interactive la nivel internațional are loc concomitent cu creșterea numărului de angajați. Astfel, planurile companiei presupun creșterea echipei la 70 de angajați până la finalul anului.

Despre TARA Interactive

TARA Interactive este o companie romnească inovativă, care contribuie la transformarea digitală a clienților săi prin furnizarea de servicii de dezvoltare software și consultanță care stimulează competitivitatea și inovația.

Compania investește permanent în dezvoltarea angajaților și promovează o cultură organizațională axată pe egalitate, având o echipă închegată, unde toți angajații au acces la resurse pentru a crește profesional, cât și personal.

În prezent, TARA Interactive are 50 de angajați în birourile din București și Chișinău și desfășoară proiecte internaționale (SUA, Marea Britanie, Europa, România, etc), în domenii precum fintech, sport, consultanță, transport, logistică, ecommerce și retail.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*