Peste 16 milioane de lei este valoarea primei tranșe prin care MDLPA sprijină autoritățile locale pentru încălzirea pe bază păcură

Cseke Attila. FOTO Guvernul României

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale a primei tranșe, în valoare de 16.122.253,25 lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția de păcură necesară producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Suma repartizată este aferentă consumului de păcură în municipiile Brad (jud. Hunedoara) și Drobeta-Turnu Severin (jud. Mehedinți), în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, potrivit cererilor depuse de aceste unități administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranșe – a precizat ministrul Cseke Attila.

“Legea bugetului de stat pe anul 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanțare, iar, până în prezent, a fost utilizată suma de 124.353.665,62 lei pentru subvenționarea achiziției gazelor naturale”, a menționat ministrul dezvoltării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*