Narada pune școlile din România pe harta educației moderne. În numai două luni a strâns 1,5 milioane de lei pentru dotarea și modernizarea școlilor înscrise în proiectul HartaEdu

FOTO Fabrica de PR

În condițiile în care educația din România primește cel mai mic buget din ultimii ani și în multe comunități din țară se învață ca în urmă cu trei decenii, deși pandemia a evidențiat necesitatea acută a modernizării sistemului de învățământ, Narada și-a asumat responsabilitatea de a oferi tuturor copiilor egalitatea accesului la educație. Prin proiectul HartaEdu realizat cu sprijinul partenerilor Mastercard, BRD Groupe Société Générale și Nuclearelectrica, Narada pune școlile din România pe harta educației moderne! În numai două luni, organizația a reuși să aloce cu ajutorul IMM-urilor 1,5 milioane de lei pentru modernizarea școlilor și soluționarea alertelor înscrise în proiectul HartaEdu.  Fie că a fost vorba despre strigăte de ajutor venite din partea profesorilor și elevilor, fie din partea membrilor instituțiilor de învățământ, Narada a construit o punte între mediul educațional și cel antreprenorial și astfel au fost soluționate 88 de alerte dintre cele mai diverse – de la dotarea cu rechizite, laptop-uri și imprimante, la tehnologia necesară unui proces de învățământ la standarde actuale și modernizarea infrastructurii școlare (înlocuire geamuri, instalație electrică, reamenajări săli de clasă şi curţi, dotări laboratoare de limbi străine şi achiziţii mobilier de clasă şi bănci etc). Cea mai recentă alertă rezolvată de Narada arată că HartaEdu este un instrument util pentru acele persoane sau IMM-uri dispuse să investească în viitorul copiilor.

În ajun de Crăciun, școala „Dumitru Ghenoiu” din Băicoi a primit 52.000 euro pentru soluționarea alertelor înscrise pe HartaEdu

Pentru 45 de copii din ciclul primar și gimnazial, Moș Crăciun a venit mai devreme, nu încărcat cu dulciuri și jucării, ci cu ceea ce e necesar pentru sprijinirea educației. Prin alerta înscrisă de școală pe HartaEdu se solicita un microbuz școlar, pentru a facilita transportul elevilor cu vârste mici din ciclurile primar și gimnazial și reamenajarea curții școlii.

„Scopul nostru a fost să prevenim abandonul școlar, așadar era obligatoriu să găsim o soluție care să rezolve problema”, spune Silvia Constantin, directoarea școlii prahovene. „Ceea ce este important astăzi e că, pentru prima dată în istoria acestui oraș, se asigură transport școlar copiilor. Narada este un ONG care nu doar spune, ci face”.

Acest lucru este realizat și cu ajutorul primăriei orașului Băicoi: „Sprijinul venit din partea celor de la Narada este un dar de Crăciun pentru orașul nostru, pentru copiii orașului, pentru că avem nevoie de investiții în viitorul țării. Narada ne-a deschis o cale, ne-a arătat că se poate”, spune Marius Constantin, primarul orașului prahovean.

Donatorul celor 52.000 de euro (260.000 RON) a asigurat și fondurile necesare reamenajării curții școlii din județul Prahova. Cu ajutorul companiei de curierat DPD România, partener logistic al Narada, vor fi livrate la școala „Dumitru Ghenoiu” bănci, coșuri de baschet și multe alte materiale necesare pentru amenajarea spațiului exterior.

Cel mai nou proiect al Narada, HartaEdu.ro, mobilizează mediul de business local și național pentru soluționarea urgențelor din educație, indiferent de natura lor. De la rezolvarea problemelor legate de infrastructură, la dotarea cu tehnologie și inovare, HartaEdu oferă instituțiilor de învățământ șansa de a deveni autonome în rezolvarea problemelor prin accesarea unor soluții alternative. Alertele din domeniul educației pot fi înscrise pe platforma HartaEdu de orice persoană (profesor, elev, bibliotecar sau chiar părinte) care are legătură cu sistemul de învățământ. Pașii sunt simpli, intuitivi, iar membrii Narada oferă suport și răspuns prompt tuturor celor care accesează platforma HartaEdu pentru a semnala probleme din sistemul de învățământ.

Solidaritatea comunităților, a mediului de afaceri cu sistemul educațional poate face ca situații fericite precum cea de la școala din Băicoi să se repete. Fiecare persoană poate fi parte a demersului de sprijinire a educației din România prin transmiterea unui SMS la 8845 cu textul „ELEV” sau prin plata cu cardul pe site-ul organizației Narada.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*