Modificarea Codului Administrativ: funcțiile speciale devin funcții publice generale

Cseke Attila. FOTO Guvernul României

Executivul a aprobat, în ședință, un act normativ care modifică Codul Administrativ. Ordonanța aprobată echivalează statutul funcționarilor cu funcții publice specifice, eliminând funcțiile speciale, a spus ministrul dezvoltării Cseke Attila.

Funcțiile publice speciale vor fi eliminate, cu unele excepții din domeniul apărării sau al internelor.

Ministrul a precizat: noul act normativ adoptat  soluționează inechitățile din sistemul funcțiilor publice, cum ar fi cel al polițistului local, care, conform prevederilor în vigoare, nu era echivalat unei funcții din cadrul autorității locale.

Această necesitate de echivalare era prevăzută de Codul Administrativ, și a fost adoptată acum, după instalarea noului Guvern cu puteri depline de a emite Ordonanțe de urgență, a spus ministrul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*