Ministrul Turismului a avut o întâlnire pe tema stațiunilor balneoclimatice și balneare

Constantin Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului. FOTO BizPLUS
Constantin Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului. FOTO BizPLUS

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu a participat joi, 17 februarie, la întâlnirea de lucru organizată de către primăria Slănic Moldova și Asociația Stațiunilor Balneare din România.

„Una dintre prioritățile asumate prin programul de guvernare liberal este turismul balnear. Am demarat o analiză privind investițiile și programele destinate acestui domeniu, un domeniu în creștere la nivel internațional, dar care la noi a întâmpinat câteva provocări. La nivel de Guvern există o schemă de ajutor de minimis gestionată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dar care de 2 ani este blocată prin instanțe. Avem un potențial foarte mare și le mulțumesc tuturor celor care au venit la întâlnirea de la Slănic Moldova, pentru o discuție punctuală despre soluțiile necesare pe care le putem iniția pentru stațiunile balneoclimatice și balneare din România”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.  

În cadrul întâlnirii au fost discutate posibilitate modificării cadrului legal în sensul creșterii ponderii bugetului alocat autorităților locale de la bugetul Consiliilor Județene și identificarea de noi surse financiare pentru asigurarea fondurilor necesare dezvoltării stațiunilor balneare sau balneoclimatice. Totodată, a fost adusă în discuție necesitatea reluării de către Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie a activității la nivel optim de cercetare a resurselor terapeutice naturale, esențială pentru diversificarea serviciilor pe care stațiunile din România le pot oferi.

La întâlnire au participat Gheorghe Baciu, președintele Asociației Stațiunilor Balneare din România și primarul Slănic Moldova, parlamentarii Mircea Fechet, Elena Hărătău și Cătălina Ciufu, împreună cu primarii stațiunilor locale din județele Bacău, Neamț, Suceava, Dâmbovița, Mureș, Harghita, Sibiu, Hunedoara și reprezentanți ai mediului de afaceri din Valea Trotușului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*