Ministrul Economiei, Florin Spătaru: “Schimbul de know-how și colaborările cu partenerii de business din UE pot crea valoare adăugată în economia românească”

Florin Spătaru. FOTO Ministerul Economiei

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, consideră că schimbul de know-how și colaborările cu partenerii de business din UE pot crea valoare adăugată în economia românească.

„Consider că sprijinirea inovației industriale în România, prin canalizarea finanțării cercetării-dezvoltării-inovării prin clustere de excelență pe termen lung este esențială pentru a intra în lanțurile valorice globale. Schimbul de know-how și colaborările cu partenerii de business din UE pot crea competitivitate pe piețele globale, implicit valoare adăugată economiei românești, iar abordarea incluzivă va contribui la evitarea decalajului economic dintre state”, a declarat ministrul economiei, Florin Spătaru, în cadrul întrevederii pe care a avut-o alături de premierul Nicolae Ciucă cu delegația investitorilor francezi afiliați “Mouvement des Entreprises de France” (MEDEF).

Subiectele abordate în cadrul discuțiilor au vizat prioritățile economice stabilite de România în perioada următoare, respectiv oportunitățile de investiții în diverse sectoare industriale, economice și sociale.

Ministrul Florin Spătaru a punctat  importanța modernizării industriei românești prin integrarea digitalizării, inovației tehnologice și sociale, ecoinovației și economiei circulare. În acest sens, este necesară identificarea de soluții și instrumente de reducere a aprovizionării cu materii prime/produse low-cost din țările non-UE care influențează negativ competitivitatea industriilor pe piața unică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*